Covid-19: Datele actualizate pentru Brașov

Direcția de Sănătate Publică informează că astăzi, în județul Brașov, 255 de persoane sunt în carantină și 201 persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.
■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu”, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală și-au continuat misiunile, efectuând controale și verificări, escortând convoaie auto, asigurând paza locațiilor de carantinare și asigurând respectarea ordinii și siguranței publice.
■ În ultimele 24 de ore s-au efectuat 318 verificări ale respectării autoizolării la domiciliu, cu precizarea că, în unele cazuri, s-au repetat verificările la aceleași locații.
■ Efective formate din 54 de polițiști au însoțit 9 convoaie auto care au tranzitat județul.
■ Polițiștii brașoveni au verificat 3 societăți comerciale cu privire la respectarea dispozițiilor legale în vigoare.
■ Pe lângă misiunile specifice executate de către polițiști, pe raza județului Brașov, în data de 14.05.2020 au fost organizate și desfășurate 5 acțiuni punctuale, în care s-au constituit filtre rutiere care au avut ca scop verificarea respectării dispozițiilor legale în vigoare. În acțiuni au fost angrenate aproximativ 80 forțe de ordine și siguranță publică, fiind legitimate și, respectiv, verificate aproximativ 280 de persoane și peste 175 de autovehicule. Forțele de ordine acționează în continuare pentru aplicarea măsurilor stabilite în scopul prevenirii și limitării COVID-19, a combaterii criminalității sub toate formele ei, precum și în vederea asigurării siguranței publice.
■ În urma activităților desfășurate, polițiștii și jandarmii au aplicat 152 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 64.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 și ale altor acte normative în vigoare, precum și pentru fapte de natură economică. De asemenea, s-au dat și 7 avertismente scrise.
■ Instituția Prefectului județului Brașov face apel la cetățeni să respecte normele de igienă și distanțare socială, precum și reglementările în vigoare impuse în vederea prevenirii și limitării extinderii infecțiilor cu virusul SARS-CoV-2. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.
■ Precizăm că informările referitoare la numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor COVID-19 efectuate și numărul de teste COVID-19 efectuate se fac doar de la nivel central, prin Grupul de Comunicare Strategică.
■ Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea populației cu privire la COVID-19.
Instituția Prefectului – Județul Brașov

Citeste și:  Zoo Brașov trece la programul de iarnă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.