Crosul „Alearga TU pentru EI!“ în beneficiul HOSPICE Casa Speranței

Crosul HOSPICE Aleargă TU pentru EI, powered by Miele se întoarce pe Aleea de Sub Tâmpa după o pauză de 2 ani cauzată de restricțiile pandemiei. Pasionații de alergare care vor să își dedice efortul cauzei pacienților cu boli incurabile se pot înscrie la ediția live din acest an a crosului Aleargă TU pentru EI, powered by Miele care va avea loc sâmbătă, 16 iulie. Evenimentul va fi unul special, întrucât marchează 30 de ani de când HOSPICE Casa Speranței a introdus în România conceptul de îngrijire paliativă.
Cele 5 curse ale crosului ”Aleargă TU pentru EI” sunt accesibile atât alergătorilor experimentați, cât și celor care vor să îmbine mișcarea și faptele bune. În premieră anul acesta, Cursa Miele de 10 km și Cursa Varta de 20 km vor avea trasee care urcă pe Tâmpa. Cursa VLG de 4 km, Autoliv de 2 km și Cursa Copiilor Qualitest de 1 km se vor desfășura pe Aleea de Sub Tâmpa.

Citeste și:  Ninge abundent pe Transfăgărășan


Înscrierile se fac online pe team.hospice.ro până în 14 iulie inclusiv pentru cursele de 10 și 20 km, iar pentru restul curselor înscrierile se pot face și în ziua evenimentului. Copiii cu vârsta de până la 14 ani au înscrierea gratuită la oricare dintre cursele de 1, 2 sau 4 km.


Toate fondurile strânse în urma evenimentului vor susține serviciile oferite gratuit de HOSPICE Casa Speranței pacienților adulți și copiii diagnosticați cu boli incurabile. De altfel, pacienții fundației vor lua parte la o cursă simbolică, denumită Cursa Speranței.

”Pentru noi, Aleargă TU pentru EI este mai mult decât o competiție de alergare, este un moment în care comunitatea brașoveană în care s-a născut spiritul HOSPICE în urmă cu 30 de ani vibrează la unison pentru semenii care luptă pentru viață. Este momentul în care noi toți, împreună, intrăm în cursa speranței și a faptelor bune pentru a ne arăta solidaritatea față de adulții și copiii cu diagnostice oncologice sau cu alte afecțiuni limitatoare de viață”, a declarat Mirela Nemțanu, director executiv HOSPICE Casa Speranței.

Citeste și:  Vremea rea închide temporar Transalpina între Rânca și Obârșia Lotrului

Dincolo de traseele de alergare, participanții la eveniment se vor putea bucura pe Aleea de Sub Tâmpa de ore speciale de yoga și zumba iar copiii vor avea un colț dedicat de activități. Toți alergătorii adulți înscriși în competiția live vor primi kituri generoase cu produse asigurate de sponsori, precum și tricoul cursei pe care o parcurg.


”Crosul HOSPICE 2022 este un eveniment care ne readuce mai aproape unii de ceilalți și ne bucurăm să avem susținerea partenerilor de cursă lungă ai evenimentului alături de sponsori care se află în premieră la startul competiției, împreună cu alergători determinați și voluntari entuziaști. Le mulțumim tuturor pentru dorința de a transforma pașii de alergare în susținere pentru serviciile oferite gratuit de HOSPICE de 30 de ani încoace”, susține Alina Burlă, coordonatoarea evenimentului.

Citeste și:  Peste 20.000 de studenți au început anul universitar 2022-2023, la Brașov


Aleargă TU pentru EI este un eveniment realizat cu sprijinul Primăriei Brașov și Asociației Județene a Arbitrilor din Atletism. Pe lângă competiția live din 16 iulie, în același weekend va avea loc și crosul virtual
Aleargă TU pentru EI la care participanții pot alerga oriunde s-ar afla. Ei trebuie să-și monitorizeze distanța parcursă printr-o aplicație de alergare și să publice pe profilul propriu de Facebook un printscreen cu distanța parcursă și o poză cu numărul de concurs, alături de alergpentruei.

Sponsorii competiției vor dona câte 1 euro pentru fiecare kilometru parcurs. Înscrierile se fac
de asemenea pe team.hospice.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.