Cum a încercat un șofer fără permis să îi înșele pe polițiști

În scopul prevenirii evenimentelor rutiere produse pe fondul vitezei neregulamentare, în data de 08 noiembrie a.c., în intervalul orar 09.00-13.00, Serviciul Rutier Brașov, în colaborare cu Serviciul Rutier Sibiu și Serviciul Rutier Alba, a organizat și desfășurat o acțiune pe  DN1, în sistem cascadă, având drept scop depistarea și sancționarea conducătorilor auto care încalcă regimul legal de viteză în zonele unde au fost înregistrate evenimente rutiere pe fondul nerespectării acestei reguli de circulație. 

În urma desfășurării acestei acțiuni au fost aplicate un număr de 156 de sancțiuni contravenționale, dintre care 129 pentru nerespectarea regimului legal de viteză  și 27 pentru alte abateri, valoarea totală a acestora fiind de aproximativ 43.000 lei. 

Citeste și:  Elevii din Ploiești blocați în gara din Buda în timpul călătoriei către Brașov în „Săptămâna Verde”

Totodată, a fost constatată o infractiune la regimul circulației, fiind întocmit  dosar penal sub aspectul săvârșirii  infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, astfel:

Un bărbat care conducea un autoturism pe VO1K, la km. 10+500m a fost depistat circulând cu o viteză mai mare decât limita admisă pe acel sector de drum.

În momentul în care polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire, conducătorul auto a oprit autoturismul la aproximativ 10 m de locul unde i-a fost efectuat semnalul de oprire și a trecut pe locul dreapta față, soția sa trecând în locul său la volan, aspect care a fost observat de către polițiștii aflați la fața locului.

Citeste și:  Peste 400 dintre cei mai puternici cicliști din Europa sunt așteptați la primul Campionat European de Mountain Bike din România

Procedându-se la verificarea documentelor personale și ale autovehiculului condus, polițiștii au constatat faptul că bărbatul nu deține permis de conducere, întrucât i-a fost anulat în anul 2017 ca urmare a infracțiunilor de ”ucidere din culpă” și ” Părăsirea locului accidentului de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie în urma căruia a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane”.        

De asemenea, s-a constatat faptul că bărbatul în cauză este cercetat în cadrul unui alt dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, faptă petrecută în luna martie a.c.

Citeste și:  Brașov: Începe prima campanie de dezinsecție din acest an

În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă  al  I.P.J. Brașov, cercetările continuând în în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.