Cum a scăpat de închisoare un brașovean care a încercat să mituiască un polițist

Un bărbat în vârstă de 36 ani din județul Brașov a fost condamnat, prin acord de recunoaștere a vinovăției, la o pedeapsă de 1,4 ani închisoare cu suspendare și 2 ani termen de încercare pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită după ce a dat unui echipaj de poliție o sumă de bani pentru a nu-i fi întocmit dosar penal, ca urmare a conducerii fără permis și sub influența băuturilor alcoolice.
În fapt, duminică, 31 mai 2020, ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Brașov au fost sesizați de conducerea Poliției Municipiului Codlea, cu privire la faptul că, șoferul unui autoturism depistat în trafic în timp ce conducea fără a deține permis de conducere și sub influența băuturilor alcoolice, a oferit unui echipaj de poliție, format din doi agenți de poliție (unul din cadrul Poliției Municipiului Codlea iar celălalt din cadrul Poliției Locale Codlea), suma de 200 de euro în scopul neluării măsurilor legale.
Sesizarea a fost înaintată de îndată Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, fiind demarate cercetări sub coordonarea procurorului specializat.
Conducătorul auto a fost condus la sediul unității de parchet pentru audiere, fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore pentru cercetări privind săvârșirea infracțiunii de dare de mită.
Ulterior, cu ocazia audierii, conducătorul auto și-a recunoscut și a regretat fapta, încheindu-se în acest caz acord de recunoaștere a vinovăției, prin care cel în cauză a acceptat o pedeapsă de 1,4 ani închisoare cu suspendare, pentru sâvârșirea infracțiunii de dare de mită.

Citeste și:  Nevoia de noi clădiri pentru spitale și spații pentru învățământ medical, discutată la Consiliul Județean Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.