Cununiile au fost SUSPENDATE, iar procesul de eliberare a certificatelor de deces SE SCHIMBĂ

Din cauza situaţiei create de pandemia de coronavirus, de la 1 aprilie, pe toată perioada stării de urgenţă, nu se vor oficia cununii la Sfântu Gheorghe, iar procesul de eliberare a certificatelor de deces se schimbă.

Conform informaţiilor furnizate de Serviciul Judeţean de Evidenţă a Persoanelor, certificatele de deces originale vor fi preluate de rude după expirarea stării de urgenţă.

De la 1 aprilie până la sfârşitul stării de urgenţă, procesul de eliberare a documentelor este următorul: unitatea medicală transmite la Evidenţa Persoanelor, prin poştă electronică securizată, certificatul medical constatator al decesului în termen de trei zile, fără a fi necesare certificatul de naştere şi de căsătorie. Ofiţerul de stare civilă va înregistra decesul şi va transmite unităţii medicale prin poştă electronică adeverinţa de înhumare care va fi transmisă aparţinătorului defunctului.

Citeste și:  Romfilatelia marchează 20 de ani de la aderarea României la NATO cu o emisiune specială de mărci poștale

În termen de 30 de zile de la încetarea stării de urgenţă, documentele originale vor fi transmise de către Serviciul de Evidenţă a Persoanelor prin poştă sau printr-o procedură stabilită.

De asemenea, pe toată perioada stării de urgenţă, nu vor mai fi oficiate cununii civile la Sfântu Gheorghe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.