Cursurile se vor relua de astăzi, în format fizic, dacă minim 60% din personalul școlii este vaccinat

Începând de astăzi, 8 noiembrie, școlile vor relua cursurile în sălile de clasă, cu condiția ca cel puțin 60% din personal să fie vaccinat. Aproape 1.800.000 de elevi, dintr-un total de circa trei milioane, ar urma să revină în bănci, după două săptămâni de vacanță forțată de pandemia de COVID.

Potrivit Educației, Sorin Cîmpeanu, elevii și personalul din școli și grădinițe vor fi testați pentru COVID de 2 ori pe săptămână. „Testele vor fi folosite de două ori pe săptămână pentru toți preșcolarii și elevii, toți profesorii și învățătoriii și pentru tot personalul didactic și nedidactic din fiecare școală și grădiniță”, a declarat, vineri, Sorin Cîmpeanu.

Citeste și:  Peste 400 dintre cei mai puternici cicliști din Europa sunt așteptați la primul Campionat European de Mountain Bike din România

„Am solicitat de la Ministerul Sănătății sprijin pentru elaborarea unei proceduri de administrare a acestor teste pe bază de salivă ca și această procedură să poată fi diseminată de toate școlile, pentru ca imediat ce vor ajunge testele, personalul din învățământ să știe în ce mod se vor aplica aceste teste”, a mai spus ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.