Dăncilă și Iohannis, chestionați privind moartea a 27,000 de români pe an din cauza poluării

Partidul Ecologist Român ii provoacă pe cei doi candidaţi la presedinţia României, respectiv pe doamna Viorica Dăncilă şi pe domnul Klaus Iohannis, să răspundă la un set de întrebări care, fie nu au fost adresate sau au fost tangenţial abordate, fie au fost evitate.

  1. Întrucât tematica privind schimbările climatice se dezbate tot mai mult în state importante din lume, cum vă raportaţi la acest fenomen şi ce informaţii aveţi despre situaţia actuală in România, din acest punct de vedere?
  2. Susţineţi interzicerea exportului de buştean şi cherestea pe 10 ani, proiect foarte dorit de ecologişti?
  3. Întrucât legislativele de până astăzi nu au manifestat interes pentru proiectele ecologiste, veţi organiza un Referendum naţional pentru a întreba românii dacă vor interzicerea tăierilor de pădure pe 20 ani, cu excepţia lemnului de foc şi a lucrărilor de întreţinere a pădurii? (solicitare a Partidului Ecologist Român)
  4. Care ar trebui sa fie poziţia unui preşedinte patriot vis-a-vis de cazul Roşia Montană, dat fiind procesul în curs de desfăşurare şi experienţa UNESCO?
  5. Sunteţi de-acord ca investitorii din România să utilizeze cianura şi tehnologii agresive cu mediul înconjurător, în acţiunea lor de exploatare, pe teritoriul României?
  6. Vă rugam să ne menţionaţi 3 eşecuri ale Ministerelor Mediului şi Apelor şi Pădurilor şi care credeţi că ar fi fost soluţiile – domnul Klaus Iohannis se va raporta la guvernele Cioloş şi Orban, iar doamna Viorica Dăncilă, la Guvernele PSD, din ultimii ani.
  7. Dacă ar fi să schimbăm Constituţia României, ce fel de republică v-aţi dori pentru România? Aţi susţine schimbarea articolelor privind concesionarea resurselor naturale ale României? În ce sens?
  8. Susţineţi desecretizarea tuturor contractelor şi a anexelor de concesionare şi vânzare a resurselor naturale ale României?
  9. Cum vă poziţionaţi vis-a-vis de informaţia UE că anual în România mor 27.000 români din cauza poluării şi că deja a fost declanşată procedura de infringement asupra ţării noastre din cauza poluării ridicate din Iaşi, Braşov şi Bucureşti?
  10. Ce părere aveţi despre construirea unui incinerator de deşeuri în Bucureşti?
  11. Ce părere aveţi despre gestionarea deşeurilor din România şi ce le spuneţi românilor care se plâng de aerul irespirabil din localităţile aflate în vecinătatea gropilor de gunoi sau a depozitelor de deşeuri?
  12. Susţineţi Legea Răspunderii Magistraţilor?
  13. De ce nu s-au început lucrările privind construcţia de autostrăzi? Domnul Klaus Iohannis se va referi la „guvernul meu 1” şi la „guvernul meu 2” (raportându-se la declaraţiile ministrului Florin Cîţu şi ale premierului Ludovic Orban pe această temă) iar doamna Viorica Dăncilă, la guvernele PSD.
  14. Consideraţi că astăzi, pachetul legislativ de care beneficiază minorităţile etnice naţionale sunt suficiente? Cum vă raportaţi la solicitările privind autonomia teritorială?
  15. Vă asumaţi punerea în dezbaterea CSAT a programului PER „O direcţie echitabilă pentru România”, ca soluţie la provocările climatice?
Citeste și:  Dino Parc Râșnov și Tedi îi invită pe copii la Festivalul Veseliei

Dănuţ POP
Preşedinte Partidul Ecologist Român

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.