Dănuţ Bica: ‘PSD a dispreţuit Parlamentul şi l-a transformat într-o anexă a Executivului’

Deputatul PNL Dănuţ Bica afirmă că spre deosebire de PSD, care a dispreţuit Parlamentul şi l-a transformat într-o anexă a Executivului, Guvernul Ludovic Orban ne întoarce la normalitate, iar legile cu impact major sunt făcute în Parlament sau împreună cu Parlamentul:
,,PNL şi-a propus ca până la finalul anului să îndrepte şi alte erori comise pe timpul guvernării PSD, reintroducând decontarea transportului public intrajudeţean pentru elevi, eliminând prevederile toxice ale Ordonanţei de urgenţă nr. 114/2018 sau reparând legile justiţiei. De asemenea, PNL s-a angajat ca tot până la sfârşitul lunii decembrie să adopte şi Legea bugetului de stat pentru anul viitor, astfel încât fiecare român, fie că este angajator, angajat sau pensionar, să cunoască din timp toate coordonatele economice şi financiare ale anului 2020.
Cu toate acestea, PSD având în continuare cel mai mare număr de parlamentari, se încăpăţânează să blocheze în Camera Deputaţilor şi în Senat proiectele cruciale pentru România iniţiate de PNL. În aceste condiţii, pentru a putea să înlăture urmările nefaste ale deciziilor adoptate de guvernele PSD, Cabinetul Ludovic Orban, respectând angajamentele pe care şi le-a asumat, nu va apela la metoda adoptării ordonanţelor de urgenţă, ci la procedura angajării răspunderii în faţa Parlamentului. Altfel spus, Guvernul PNL îşi va pune mandatul pe masă pentru a putea conduce ţara către normalitate. Spre deosebire de PSD, care în ultimii 3 ani a măcelărit legislaţia, emiţând sute de ordonanţe de urgenţă, Guvernul Orban respectă Parlamentul şi va îndrepta legile croite greşit printr-o modalitate democratică şi constituţională care va produce efecte favorabile imediat. În vreme ce PSD a dispreţuit Parlamentul şi l-a transformat într-o anexă a Guvernului, Ludovic Orban ne întoarce la normalitate, legile cu impact major fiind făcute în Parlament sau împreună cu Parlamentul.”
Deputatul PNL de Argeş, Dănuţ Bica, susţine că PNL a demonstrat cât se poate de clar că se ţine de cuvânt şi îşi respectă angajamentele asumate şi promisiunile făcute românilor:

Citeste și:  CFR Călători: Nicio anulare a trenurilor din cauza lipsei de personal sau de material rulant!

„Săptămâna trecută, Partidul Naţional Liberal a demonstrat încă o dată că îşi respectă angajamentele asumate şi promisiunile făcute românilor, acestea începând să fie transpuse în practică la mai puţin de o lună de la preluarea guvernării.
Am promis că vom garanta siguranţa cetăţenilor, iar pentru aceasta am abrogat recursul compensatoriu, în baza căruia în ultimii doi ani peste 21.000 de infractori au fost eliberaţi înainte de termen. Dintre aceştia 1.877 au recidivat şi au fost reîncarceraţi, 509 comiţând fapte cu violenţă.
Am promis că vom elimina supraacciza PSD-istă la carburanţi, care de doi ani goleşte buzunarele tuturor cetăţenilor. Ne-am ţinut de cuvânt şi, de la 1 ianuarie 2020, preţurile benzinei şi motorinei vor scădea la nivelul anterior majorării din anul 2017, iar presiunea pe care această taxă o pune asupra preţurilor şi tarifelor tuturor bunurilor şi serviciilor va dispărea.
Am promis că vom abroga măsura injustă a supraimpozitării contractelor de muncă part-time, iar, tot de la 1 ianuarie 2020, cei angajaţi în baza unor astfel de contracte vor plăti taxe numai pentru orele lucrate efectiv, nu pentru cât doreşte PSD. Am dat astfel posibilitate tinerilor să se angajeze mai uşor şi să câştige mai mult prin muncă cinstită.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.