De la începutul sezonului de schi, salvamontiştii din Poiana Braşov au intervenit la peste 500 de cazuri. 12 intervenţii au avut astăzi!

Astazi, 19.03.2021, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina in 12 cazuri, in care persoanele s-au accidentat sau ratacit, in timp ce practicau sporturile de iarna pe partiile din Poiana Brasov si Masivul Postavaru. Pentru 2 dintre aceste persoane a fost nevoie si de interventia echipajelor SMURD, care le-au transportat catre unitatile spitalicesti, pentru controale de specialitate. Vorbim si despre cazul unui snowboard-er, care a avut nevoie de ajutor, dupa ce a parasit partiile amenajate si s-a ratacit pe Valea Vanga.

Salvamontistii recomanda schiorilor sa ramana doar pe partiile amenajate si sa nu mai iasa de pe acestea, deoarece, facand acest lucru, se expun unor pericole inutile. Stratul de zapada proaspat depus, chiar daca este foarte consistent la acest moment, poate ascunde multe obstacole si pericole, iar posibilitatea de a se rataci este foarte mare, mai ales daca vorbim si de conditii meteo cu vizibilitate redusa, ca in cazul cetii, sau a ninsorii abundente.

Citeste și:  Caroline Fernolend: Săsoaica ambițioasă care a pus Viscri pe harta lumii


De la inceputul sezonului de schi, salvamontistii din Poiana Brasov au intervenit in 504 cazuri, reprezentand 518 persoane care s-au accidentat, ratacit sau au trebuit sa fie evacuate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.