De la Serviciul Salvamont: 14 intervenții în cele 2 zile de weekend

Astazi, 13.03.2022, Serviciul Public Local Salvamont Brasov a fost solicitat sa intervina in 6 cazuri, in care persoanele s-au accidentat sau au ramas blocate in timp ce se aflau pe domeniul schiabil din Poiana Brasov. Trei au fost predate echipajelor SAJ/SMURD venite in sprijin, pentru a fi transportate catre unitatile spitalicesti. O persoana a fost recuperata dupa ce a ramas blocata pe partia Subteleferic, care ii depasea cu mult nivelul de pregatire.

De la inceputul sezonului, salvatorii montani din Poiana Brasov au intervenit in 437 de cazuri, totalizand 458 de persoane care s-au accidentat, ratacit sau care a trebuit sa fie evacuate.

⚠️ Schiorii avansati sunt sfatuiti sa nu iasa niciodata de pe partiile amenajate, deoarece stratul de zapada poate ascunde multe pericole (bolovani, cioate, santuri, etc.). In plus, facand acest lucru, se pot rataci foarte usor, mai ales daca vorbim de conditii meteo care sa includa ceata.
Sa nu schieze cu viteza mare pe partiile de incepatori sau pe cele destinate nivelurilor medii. Acest lucru poate favoriza producerea unor coliziuni, prin diferentele mari de viteza generate intre ei si cei care schiaza mai lent.

Citeste și:  Ziua Internațională a Păsărilor va fi celebrată și la Grădina Zoologică din Brașov

Dati dovada de responsabilitate in practicarea sporturilor montane de iarna, atat pentru siguranta proprie, cat si pentru a celor din jurul vostru!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.