De vineri, 15 octombrie, se redeschide centrul de vaccinare din Noua

Odată cu intrarea României valul IV de infectări cu virusul SARS-CoV-2, în care numărul celor infectați a crescut într-o viteză mult mai mare decât în perioadele anterioare, tot mai mulți brașoveni au luat decizia de a se vaccina. Dacă în 13 septembrie s-au vaccinat 173 de persoane, după o lună, în ziua de 12 octombrie, au fost vaccinate 1.323 de persoane. Aceastăcreștere a solicitărilor pentru vaccin a avut ca efect o presiune tot mai mare pe cele 4 centre de vaccinare, funcționale în acest moment, iar timpul de așteptare pentru cei care doresc să se vaccineze a crescut și el de la o zi la alta. Pentru a da posibilitatea brașovenilor să se vaccineze în condiții optime, municipalitatea a luat decizia redeschiderii centrului de vaccinare din clădirea Căminului pentru persoane vârstnice din cartierul Noua, str. Gladiolelor nr. 4, care va deveni funcțional începând cu data de 15 octombrie, ora 8.00.

În prima etapă, vor fi funcționale două fluxuri de vaccinare, care vor avea la dispoziție vaccinurile produse de Pfizer/BioNTech, Moderna, Johnson&Johnson și Astra/Zeneca.

Citeste și:  Prețul ridicat al mielului pune presiune pe tradiția mesei pascale

,,Traversăm, din păcate, o situație critică în ceea ce privește pandemia. Avem în România cel mai mare număr de cazuri de infectări cu Covid 19 și cel mai mare număr de decese. În acest context se observă o creștere a numărului de persoane care se vaccinează cu prima doză, și apar informații în spațiul public privind cozile care se formează la centrele de vaccinare. Având în vedere această situație, Primăria Brașov redeschide centrul de vaccinare de la Noua, de la căminul de pe strada Gladiolelor, și invită toți brașovenii care până la această oră nu s-au vaccinat să vină să o facă”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

În acest moment, în municipiul Brașov sunt funcționale 4 centre de vaccinare:

  • Regina Maria – Policlinica Centrul Civic Brașov , Str. Kogalniceanu, nr 16;
  • Centrul Medical de Vest, Calea Făgărașului, nr. 7;
  • Policlinica de Diagnostic Rapid SA – Medlife, Str. Moldovei, nr. 6;
  • Spitalul Militar de Urgență REGINA MARIA, Str. Pieții nr. 9.
Citeste și:  Primăria Brașov amenajează peste 80 de locuri de parcare pentru cei care accesează serviciile instituției

Ca și până acum, brașovenii se pot mai pot vaccina și la cabinetele medicilor de familie, cu vaccinul produs de Johnson&Johnson.

În municipiul Brașov, rata incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 a crescut spectaculos în ultima lună, de la o rată a incidenței de o persoană infectată la 1.000 de locuitori, la o rată a incidenței, astăzi, de 8,19 persoane infectate la 1.000 de locuitori.

Municipalitatea pune la dispoziția școlilor 200.000 de măști de protecție

Pentru a sprijini desfășurarea orelor de școală cu prezența fizică a elevilor, dar și pentru a reduce riscul de infectare, municipalitatea a luat decizia de se implica și mai mult în susținerea măsurilor de siguranță la nivelul școlilor. Astfel, într-o primă etapă, prin intermediul Direcției de Asistență Socială, va pune la dispoziția unităților de învățământ măști de protecție. În paralel, continuă demersurile pentru ca Ministerul Sănătății să aprobe creșterea numărului de cadre didactice la nivelul unităților de învățământ, chiar în condițiile în care cheltuielile vor fi suportate din bugetul local.

Citeste și:  Opinia ministrului Digitalizării: TikTok nu ar trebui interzis, dar are nevoie de mai multe filtre de securitate

,,Având în vedere situația critică în care ne aflăm și pe baza experienței de anul trecut, este foarte important ca orele de școală să se desfășoare cu prezență fizică, dar copiii și cadrele didactice trebuie să fie în siguranță. De aceea, Primăria Brașov a pus la dispoziția inspectoratului școlar, prin Direcția de Asistență Socială, 200.000 de măști, care vor ajunge la școlile din Brașov. Pe de altă parte, am propus deja Direcției de Sănătate Publică creșterea cu 12 posturi a numărului de posturi alocate cabinetelor școlare. Am prins deja în organigramă cele 12 posturi și suntem pregătiți ca în cazul în care ministerul nu va deconta cheltuielile, să suportăm toate costurile pentru aceste cadre medicale de la bugetul local“, a precizat viceprimarul Flavia Boghiu.

Pentru mai multe detalii, consultați site-ul de informare al Primăriei Brașov, covid19.brasovcity.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.