De Ziua Națională a Franței, consulul onorific, mesaj pentru brașoveni

În ultimii ani, la Brașov am sărbătorit 14 iulie – Ziua națională a Franței, împreună cu mulți dintre dumneavoastră.

Această sărbătoare a reprezentat ocazia de a reuni principalii actori ai prezenței franceze din regiunea Brașov, comunitatea și întreprinderile franceze dar și autoritățile locale și partenerii instituționali, pentru a ne bucura împreună de un moment unic de colaborare, convivialitate și prietenie.

Anul trecut am avut privilegiul și onoarea să sărbătorim la Brașov 14 iulie, la Bastionul țesătorilor, în prezența Excelenței Sale Doamna Michèle RAMIS Ambasadoarea Franței în România, a autorităților locale, a partenerilor și a unui public divers și numeros.

Ceremonia a avut loc după festivitatea de închidere de la Universitatea Transilvania a Forumului limbii franceze, ultimul eveniment național important al Sezonului Franța-România.

Citeste și:  Cinematograful Popular din Brașov: Renovare finalizată, dar așteaptă redeschiderea din motive birocratice

Din păcate, anul acesta, din cauza restricțiilor sanitare în vigoare, nu ne vom putea reuni fizic pentru a sărbători împreună 14 iulie.

Vă asigurăm însă că reprezentanții locali, Agenția Consulară, Alianța franceză, lectoratul francez, liceele bilingve, comunitatea și întreprinderile franceze, Școala profesională franceză de la Făgăraș și noul Club francofon de afaceri din Brașov (C.FAB) rămân angajați pentru a consolida o prezență franceză, deja puternică, echilibrată și variată.

Împreună vom continua să participăm, alături de autoritățile locale și județene din Brașov, de alți parteneri locali și regionali și de brașoveni, la dezvoltarea excelentelor relații româno-franceze existente.

Vive la France, vive la Roumanie, vive l’amitié franco-roumaine et vive l’Europe! Liberté – Egalité – Fraternité Trăiască Franța, trăiască România, trăiască prietenia francezo-română și trăiască Europa !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.