Decizie ȘOC înainte de Crăciun: Nu mai ai voie să tai porcul din curte decât cu veterinarul de față

Ultima directivă dată de Ministerul Agriculturii a reușit să încingă spiritele în rândul crescătorilor de porci și al gospodarilor. Mai exact, sacrificarea animalelor nu se mai poate face decât în prezența unui veterinar. Teoretic, se poate. Practic, spun oamenii, regula este aproape imposibilă în condițiile în care nu avem suficienți medici veterinari.

Directiva a fost dată de fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea, și a intrat în vigoare de o săptămână. Direcțiile sanitar-veterinare au anunțat primăriile care, la rândul lor, au început să îi instruiască pe oameni.
Așadar, cei care vor să-şi taie porcul de Sărbători sunt obligaţi să anunțe un medic veterinar şi să primească aprobare de la acesta. Ulterior, un medic sau un asistent veterinar ar trebui să supravegheze tăierea porcului.

Citeste și:  Yiwen Shen și Marko Džomba au electrizat Sala Patria cu un concert memorabil alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii Brașov

Cei care nu se vor conforma şi vor taia porcul fara sa anunte veterinarii, riscă o amendă cuprinsă între 100 şi 300 de lei.

Deși primarii evită să critice noua măsură, oamenii sunt revoltați și spun că autoritățile decid împotriva lor, nicidecum pentru a-i sprijini.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.