DEER continuă verificările pentru combaterea consumului fraudulos de energie electrică în județul Brașov

Echipele Departamentului de Investigații Energetice din cadrul Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), în colaborare cu Poliția Municipiului Brașov și Inspectoratul Județean de Jandarmerie Brașov, au organizat o acțiune de verificare a instalațiilor de alimentare cu energie electrică a utilizatorilor din localitatea Săcele, zona Gârcini, din județul Brașov. Scopul acțiunii a fost de prevenire și combatere a sustragerii de energie electrică.

Din totalul instalațiilor verificate, în data de 23.04.2021, au fost identificate cinci locuri cu consum neautorizat de energie electrică, fără contract de furnizare/racordare la rețea,  prin intervenții artizanale ilegale asupra echipamentelor electroenergetice.

Aceste branșamente neconforme implică un risc major pentru utilizatori, întrucât pot crea perturbaţii în reţeaua de alimentare cu energie electrică și pot provoca accidente grave, inclusiv electrocutări și incendii.

Citeste și:  Brașoveanul Ovidiu Gârbacea onorat cu Ordinul Excelență Olimpică de către COSR

Potrivit prevederilor Art. 92 alin. (1) şi alin. (2) din Legea 123/2012 – Legea energiei electrice şi a gazelor naturale: „Deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.” De asemenea, potrivit alin. (4), chiar şi tentativa la infracţiunile menţionate se pedepseşte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.