Depozitele ilegale de gunoi din Brașov, luate la verificat

Poliția Locală și Serviciul Salubrizare din Primăria Brașov continuă monitorizarea depozitărilor ilegale de deșeuri, atât pe domeniul public, cât și pe domeniul privat.

În ultima perioadă, polițiștii din cadrul Biroului Activitate Comercială și Protecția Mediului au identificat o serie de depozitări accidentale de deșeuri pe domeniul public, situație în care operatorul de salubrizare a intervenit și a ridicat deșeurile.

O problemă apare în cazul depozitărilor de deșeuri de pe proprietăți private, fie din cauza cantităților foarte mari de deșeuri, fie din cauza greutăților întâmpinate în identificarea proprietarului terenului, care apoi este somat să le ridice.

O situație deosebită, cu care polițiștii locali s-au confruntat la sfârșitul săptămânii trecute, este cea referitoare la depozitarea unei cantități uriașe de deșeuri, peste 100 de mc în curtea unei biserici.

Citeste și:  „Sub cerul albastru al Ucrainei‟, recital de poezie și pian la ICR Stockholm, în cadrul Festivalului European Primăvara Ucraineană

Având în vedere că ridicarea acestor deșeuri necesită mai mult timp, reprezentaților bisericii li s-a dat termen ca până vineri, 15 mai, să fie ridicate toate deșeurile.

Deja de ieri, unul dintre operatorii de salubritate a început ridicarea gunoiului.

Costurile de ridicare vor fi suportate integral de biserică. Ulterior, Poliția Locală va monitoriza zona și va aplica sancțiuni în cazul în care se mai constată depozitări de deșeuri.

Sancțiunile prevăzute în OUG 195/2005, cu modificările ulterioare, sunt amendă între 3.000 și 6.000 de lei, pentru persoanele fizice, și între 25.000 și 50.000 lei pentru persoanele juridice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.