Deputat PNL: Autostrada Comarnic-Braşov, încă un pas spre NEREALIZARE!

Lucian Bode, deputat PNL și președinte al Comisiei pentru transporturi și infrastructură, se arată nemulțumit de recentele declarații ale prim-ministrului Viorica Dăncilă legate de construcția autostrăzii Comarnic-Brașov, care va fi demarată din fonduri bugetare, fără licitație, cu aviz de la CSAT.

„Recentele declaraţii ale doamnei prim-ministru Viorica Vasilica Dăncilă legate de construcţia autostrăzii Comarnic-Braşov, prin care suntem informaţi că va fi demarată din fonduri bugetare, fără licitaţie, cu aviz de la CSAT, mă duc cu gândul la vorbele marelui Nicolae Iorga care spunea: „Prost nu e cel ce nu înţelege unele lucruri, cât de multe, ci acela care le înţelege pe toate pe dos”.

După ce PSD-iştii au renunţat la grantul de 35 de milioane de euro oferiţi României de către Banca Mondială şi după ce în şedinţa Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor, preşedintele Comisiei Naţionale de Prognoză, domnul Ghizdeanu, „artizanul” conceptului de parteneriat public-privat din Romania, ne-a dat asigurări că în această vară DEMAREAZĂ construcţia acestui tronson de autostradă în regim de PPP cu un consorţiu chinezo- turc, iată că vine doamna Viorica şi ne anunţă faptul că renunţă la această variantă de proiect şi declară construcţia autostrăzii Comarnic Braşov „de importantă naţională sau critică”. Probabil că următorul pas este acela de a căuta cetăţeni voluntari pentru construcţia acestei autostrăzi!

Este incredibil cum PSD îşi bate joc de acest obiectiv cu adevărat important pentru dezvoltarea României iar de aici nu putem trage decât o singura concluzie: PSD şi-a propus cu orice preţ să nu realizeze această autostradă! Ne amintim de altfel cum Victor Ponta şi Dan Şova ne ameninţau în urmă cu câţiva ani că se mută cu cortul pe autostradă dacă lucrările nu sunt finalizate în termen.

Singura soluţie pentru a avea cât mai curând acest tronson de autostradă în lucru este ca guvernanţii să accepte că au nevoie de expertiză de specialitate pentru realizarea unui astfel de obiectiv şi, totodată, să conştientizeze că avem obligaţia să construim infrastructura mare de transport din România accesând FONDURILE EUROPENE puse la dispoziţia ţării noastre. Nu în ultimul rând, pentru a avea un proiect finalizat cu succes, trebuie respectate toate normele europene în materie, şi parcurgerea tuturor etapelor într-un mod clar şi transparent.

Sigur, acest scenariu profesionist le este străin celor din PSD, care nu pot demara un proiect până nu stabilesc care sunt câştigurile personale ale implementării sale!

Îi solicit premierului României, doamnei Viorica Dăncilă, să pună capăt experimentelor nefericite pe care le exersează în privinţa proiectelor mari de infrastructură de transport şi să demareze proiectul autostrăzii Comarnic -Braşov în condiţii de transparenţă şi eficienţă, utilizând fondurile europene”, a scris Lucian Bode într-o declarație de presă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.