Deputat: România trebuie să se pregătească pentru o criză economică majoră

Deputatul PNL Antoneta Ioniţă a declarat că felul în care se comportă premierul Viorica Dăncilă în ultimul timp indică faptul că PSD vrea să îşi satisfacă „clientela de caviar a partidului”, lucru care a băgat toată ţara în criză.

„Modul în care premierul Viorica Dăncilă se comportă în ultima vreme ne arată clar faptul că PSD are ca obiectiv satisfacerea clientelei de caviar a partidului. Pentru Viorica Dăncilă este mai important să supravieţuiască pe scaunul de premier şi să împartă, fără nici un fel de criterii de performanţă, funcţii înalte în stat şi bine plătite pentru cei care îi ţin spatele”, a afirmat Antoneta Ioniţă, printr-un comunicat de presă remis Brașov Știri.

„Îi cer Vioricăi Dăncilă să nu mai tranzacţioneze pentru propria-i supravieţuire politică funcţiile de miniştri. Premierul este obligat de Legea Fundamentală să vină în Parlament pentru a vedea dacă actualul Guvern mai are susţinere parlamentară. Viorica Dăncilă nu are alte soluţii! Nici un prim-ministru al unei ţări membre a Uniunii Europene nu şi-a permis să eludeze Constituţia aşa cum o face Viorica Dăncilă.
Atrag atenţia premierului Dăncilă că această criză politică, pe care o patronează fără nici un fel de remuşcări, afectează economia românească şi aşa siluită de experimentele economice ale acestei guvernări.

Doamna Dăncilă, există semnale îngrijorătoare venite din pieţele financiare internaţionale şi europene, iar România trebuie să se pregătească pentru a preîntâmpina o criză economică majoră! Vă solicit să reveniţi în cadrul constituţional pentru a putea trece repede prin această criză politică şi pentru a putea fi învestit un nou Guvern capabil să gestioneze cu responsabilitate economia românească!

În acest context tensionat, PNL are soluţii politice şi este pregătit, în orice moment, să depună moţiunea de cenzură. PNL cere foştilor parteneri politici ai PSD să semneze moţiunea, astfel încât ea să determine înlăturarea acestui Executiv incompetent. PNL va înregistra moţiunea la Parlament atunci când va fi sigur că se vor aduna cele 233 de semnături necesare pentru a garanta adoptarea ei şi demiterea Guvernului Dăncilă”, a completat Ioniţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.