Despre proiectul “Prietenii naturii – o altfel de școală pentru elevii brașoveni”

Asociația „Aici pentru tine” desfășoară proiectul educațional „Prietenii naturii – o altfel de școală pentru elevii brașoveni”, în perioada 6 mai – 6 august 2024, la Școala Gimnazială nr. 9 „Nicolae Orghidan” din Brașov.

Proiectul își propune să formeze o echipă de 182 de tineri eco-responsabili, prin activități practice și educative axate pe protejarea mediului înconjurător. Elevii vor învăța să fie lideri în comunitatea lor, promovând un stil de viață sustenabil și împărtășind cunoștințele dobândite cu prietenii și familia.

Despre proiectul “Prietenii naturii – o altfel de școală pentru elevii brașoveni”

Proiectul „Prietenii naturii” vine ca o continuare a inițiativei de succes „Brașovul pro natură! Ecoeducație pentru o lume mai bună” realizată în colaborare cu Primăria Municipiului Brașov în 2023. Lipsa programelor similare în sistemul de învățământ subliniază necesitatea acestei inițiative, menită să corecteze deficiențele actuale în educația ecologică a copiilor.

Citeste și:  Stretching-ul: Beneficii, Tipuri și Antrenamente care pot fi făcute la birou

Proiectul are ca scop principal creșterea implicării copiilor în comunitate, prin activități și proiecte prin care aceștia pot contribui la îmbunătățirea calității vieții, protejarea mediului și dezvoltarea sentimentului de apartenență la comunitatea din Brașov.

Obiectivul general al proiectului este creșterea implicării copiilor în comunitate prin activități care promovează protecția mediului și apartenența la comunitatea brașoveană. Activitățile proiectului vor contribui la formarea unui spirit proactiv în rândul elevilor, care vor deveni ambasadori ai naturii în cercurile lor sociale.

Acest proiect este unul de suflet pentru noi, considerăm că va pune o amprentă în dezvoltarea copiilor și vor aprecia natura așa cum nu mulți o fac, vor lupta pentru un viitor frumos al planetei și vor învăța atât de multe lucruri frumoase despre vietățile care ne înconjoară. Scopul nostru este ca acești copii să învețe în mod practic, prin activități, astfel încât să creeze o

legătură cu natura. Suntem recunoscători Primăriei Municipiului Brașov care ne va fi partener în acest proiect, echipei frumoase din care facem parte și mai ales suntem recunoscători că putem să ne implicăm în dezvoltarea micilor copii. Vă invităm să ne urmăriți progresul legat de acest proiect pe rețelele de socializare unde vom posta frecvent” – a declarat Adina Camelia Gál, vicepreședintele Asociației „Aici pentru Tine!” din Brașov

Citeste și:  Start înscrieri la Școala de vară Tehnomania, în comunitățile Hărman și Podu Olt

Activități cheie:

  • Ateliere de învățare în domeniul mediului și biodiversității.
  • Plantarea și îngrijirea plantelor în curtea școlii.
  • Drumeții educative în zona Fondului Forestier al Municipiului Brașov.
  • Evenimente de ecologizare și expoziții cu mesaje de conștientizare asupra problemelor de mediu.

Rezultatele așteptate:

  • Învățarea teoretică despre speciile comune de păsări din oraș și din natură.
  • Asumarea responsabilității în conservarea populației de păsări.
  • Dezvoltarea abilităților practice în identificarea și observarea păsărilor.
  • Construirea de cuiburi pentru păsări.
  • Folosirea practică și corectă a hărților și busolelor.
  • Consolidarea legăturii cu natura.
  • Informarea constantă a publicului despre biodiversitatea locală.

Proiect finanțat de Municipiul Brașov. Conținutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziția Municipiului Brașov și nu implică nici o responsabilitate din partea acestuia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.