Dezbatere pentru identificarea unor soluții destinate pacienților cu probleme de sănătate mintală din județul Brașov

În cadrul Parteneriatului de dezvoltare locală inițiat prin proiectul „Acces la Dezvoltare”, Consiliul Județean Brașov a găzduit în data de 22 februarie o întâlnire de lucru pentru identificarea unor soluții destinate pacienților copii și adulți cu probleme de sănătate mintală.

În cadrul acestei întâlniri au fost abordate subiecte de relevanță majoră la nivelul județului Brașov în domeniului sănătății mintale, astfel:

  • A fost identificată nevoia de colaborare interinstituțională activă la nivelul județului Brașov în domeniul serviciilor de sănătate mintală, dar şi nevoia de stabilire clară a mecanismelor concrete de realizare a unei colaborări interinstituționale adecvate.
  • A fost propusă înființarea unui Registru al beneficiarilor de servicii de sănătate mintală.
  • S-a discutat pe tema identificării unor surse de finanțare pentru servicii necesare pacienților copii și adulți cu probleme de sănătate mintală.
  • A fost analizată necesitatea înființării unui centru sau a unei clinici care să ofere servicii integrate de sănătate mintală – diagnosticare, evaluare, consiliere.
Citeste și:  Teutonic Fest Hărman revine cu o nouă ediție în incinta Cetăţii Medievale @ 27-28 iulie 2024

La această întâlnire de lucru au participat reprezentanți ai Consiliului Județean Brașov, ai ONG-urilor care activează în domeniul serviciilor sociale cu componentă de sănătate mintală, medici primari şi specialiști în specialitatea psihiatrie de la Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov, medici primari şi specialiști în specialitatea psihiatrie pediatrică și neurologie pediatrică de la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Brașov, precum și reprezentanți ai Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.