DJ 112H, o pată pe obrazul CJ Brașov și al Primăriei Zărnești

Un drum de legătură între Zărnești și DN73, prin Tohănița, DJ 112H, pare a fi complet uitat de autoritățile locale. Nici Primăria Zărnești și Nici Consiliul Județean Brașov nu sunt interesate să aducă această rută foarte utilizată la o stare decentă. 500 de metri de asfalt ar rezolva situația onorabil. Asta pe linie de trafic, pentru că de-o parte și de anta a drumului, au fost amenajata numeroase rampe de gunoi ah-hoc, cu acceptul Primăriei Zărnești, care tolerează situația.

Membrii ASUM a sesizat încă de anut trecut faptul că traficul rutier pe DN 73 ar putea fi descongestionat folosindu-se această rută ocolitoare. Doar că pentru a fi intrudusă pe hărțile turiștilor, Primăria Zărnești și Consiliul Județean trebuiau să sacrifice câteva basculante de asfalt și să facă o igienizare a zonei.

Citeste și:  „Sub cerul albastru al Ucrainei‟, recital de poezie și pian la ICR Stockholm, în cadrul Festivalului European Primăvara Ucraineană

Prea complicat, se pare, pentru că de anul trecut, criticile ASUM au rămas fără ecou. Iar gunoaiele s-au înmulțit pe marginea drumului, oamenii din zonă fiind încurajați de lipsa de reacție a autorităților.

ASUM a revenit și anul acesta în zonă pentru a le reaminti autorităților, acum în an electoral, că igienizarea acestui drum și asfaltarea acelei porțiuni din DJ 112H cade în responsabilitatea Primăriei Zărnești și a Consiliului Județean.

https://youtu.be/1TRMGrXW6tY

„Așa se poate denumi DJ 112 H , cel care face legătura între orașul Zărnești și DN 73 prin Tohănița-Bran. Un drum extrem de circulat. Turiștii care vin în zona-Bran-Moieciu îl folosesc ca rută ocolitoare, datorită lucrărilor care se desfășoară pe DN 73, tronsonul Râșnov-Bran. Este singura și cea mai rapidă legătură între Bran și Zărnești. De ani de zile primăria Zărnești se chinuie să finalizeze această lucrare. Fiind un drum județean, Consiliul Județean finanțează această investiție. Au mai rămas de asfaltat mai puțin de 500 metri. Atât mai trebuie ca această rută să fie gata. Se pare că sunt cei mai grei metri! Poate anul acesta, fiind unul electoral, se vor îndura să-l termine. Trebuie să promiți ceva în campania electorală, altfel cum să te voteze lumea, nu? Groapa de gunoi este la locul ei, acolo unde am lăsat-o anul trecut. Chiar ne-am făcut ceva griji.

Citeste și:  Distrigaz Sud Rețele a investit 530 milioane de lei în anul 2023

Am crezut că a dispărut, că au fost identificați cei care aprovizionează, cu deșeuri, locul și că zona a fost igienizată. Ne-am liniștit la vederea acesteia. Unde ar mai fi aruncat niște nemernici deșeurile? Poliția locală Zărnești, care se află în subordinea primarului Igrisan Alexandru, are atribuții clare pe zona de mediu. Asta dacă lucrează, sau dacă cineva îi trimite să lucreze. Cât de complicată trebuie să fie ecologizarea acelei zone? Este atât de greu să-ți pese de mediu și să aplici Legea? Am prezentat și anul trecut, de câteva ori, materiale cu respectiva locație mizeră! Pe primarul Igrisan Alexandru l-a durut în… „tohănița„! Așa se pare! Mai încercăm și anul acesta o dată. Sesizăm și Garda de Mediu și vedem ce iese! În rest, ce să spui, o zonă absolut minunată, pe care o recomandăm!”, se arată în postarea ASUM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.