Doi brașoveni vor reprezenta România la Olimpiada Internațională de Meserii

4 tineri români din Brașov, Cluj-Napoca și Sibiu ne reprezintă la Olimpiada Internațională de Meserii WorldSkills Kazan 2019.
Cea de a 45-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Meserii WorldSkills se desfășoară în perioada 22-27 august 2019 în Kazan, Rusia. Aceasta ediție reunește peste 1300 de competitori din 63 de țări, care concurează în 56 de meserii, de la mecanica auto, la croitorie și tehnologia informației.
Este pentru a doua oară când România este reprezentată într-o Olimpiadă Internațională de Meserii. La această ediție, competitorii români concurează în următoarele meserii:
• Design Grafic, prin Corina Rus, studentă la Universitatea de Artă și Design din Cluj Napoca;
• Mecatronică, prin Dorinel Bobîrnac și Todor Gâdei, studenți la Universitatea Transilvania din Brașov;
• Tehnologii Web, prin Manuel Dorca, student la Universitatea Lucian Blaga din Sibiu.
Participarea la această Olimpiadă cu sprijinul companiilor private, asigură un minim de reprezentare a României în familia internațională a țărilor interesate de dezvoltarea națională prin buna formare profesională a tinerilor. Fundația WorldSkills România invită alți factori interesați: elevi, profesori, profesioniști, companii, patronate, sindicate să se alăture
parteneriatelor constuite deja cu Ministerul Educației și alte instituții educaționale, în clădirea unui ecosistem național de formare a viitorilor meseriași ai țării.
Dr. Aurel Brudan, Official Delegate WorldSkills România
Probele de concurs care se întind pe durata a patru zile se bazează pe standardele internaționale aplicabile în aceste meserii și constau în sarcini de lucru sau proiecte pe care un profesionist ar trebui sa le poată realiza.
Ne pregătim de trei ani în domeniul mecatronicii la unul dintre cele mai performante centre de pregătire din țară, aflat chiar în universitatea noastră. Ne bucurăm mult că am fost susținuți să participăm la faza internațională a Olimpiadei de Meserii WorldSkills. Aici, la
Kazan, întâlnim tineri mecatroniști din 35 de țări și pe antrenorii lor. Avem multe de învățat din aceasta experiență.

Citeste și:  Drumul vechi spre Poiana Brașov, noua alee de promenadă a orașului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.