Dosare penale întocmite de către polițiștii brașoveni pentru “punerea în circulație de produse contrafăcute”

Ieri, 20 decembrie 2021, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Brașov, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului Criminalistic Brașov, au organizat și desfășurat o acțiune pe raza municipiului Brașov, în vederea verificării respectării prevederilor Legii nr. 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice, republicată cu modificările și completările ulterioare.

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au verificat 4 societăți comerciale situate pe raza municipiului Brașov, societăți care comercializau jucării, parfumuri și articole vestimentare.

Polițiștii brașoveni au identificat 197 de produse, expuse spre comercializare, ce prezentau însemne grafice ale unor mărci de notorietate și care erau comercializate la prețuri mult mai mici decât cele practicate în societățile comerciale de profil.

Citeste și:  Mobilitate verde - Pista de biciclete care va lega cartierul Astra de gară, centrul civic și centrul istoric intră în etapa de lucrări

Întrucât există suspiciunea că produsele comercializate ar fi contrafăcute, având în vedere inexistența documentelor justificate, prețul de vânzare și lipsa documentelor necesare privind acordul titularului de drepturi, polițiștii au procedat la ridicarea produselor în vederea continuării cercetărilor, valoarea produselor indisponibilizate fiind de aproximativ 5.500 lei.

În cauză, au fost întocmite patru dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de “punerea în circulație de produse contrafăcute”, instrumentate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, în care se va propune soluție legală la finalizarea anchetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.