Drumurile groazei. Bandele de romi bagă în sperieți șoferii

După ce Brașov Știri a prezentat în urmă cu o lună pericolele la care sunt expuși șoferii care tranzitează DN1A, unde romii din Gârcini atacă TIR-urile care trec prin zonă, tot mai mulți conducători auto trimit mesaje pe adresa redacției povestind situațiile dramatice pe care le-au trăit în trafic.

În articolul din luna iulie am prezentat nu doar pericolele jafurilor de pe DN1A, ci și cele de pe Autostrada Deva -Sibiu și de pe Transfăgărășan, unde mai mulți șoferi au trăit momente de groază. Un șofer care circula pe Autostrada Deva – Sibiu a fost la un pas să fie atacat de câțiva indivizi care se aflau într-un microbuz de culoare albă. Bărbatul a reușit să scape teafăr și a făcut publică întâmplarea, postând pe Facebook un avertisment pentru șoferi: „Aveți mare grijă la această mașină”. Bărbatul a anunțat posibile cazuri de jaf în timpul nopții pe Autostradă și a postat și o fotografie cu microbuzul.

Este vorba de un microbuz de culoare albă, cu geamuri fumurii, înmatriculat în străinătate, cu care circulă doi bărbați.
În ultimele zile mai mulți șoferi au trimis pe adresa redacției Brașov Știri mesaje în care povestesc situațiile dramatice prin care au trecut în timp ce tranzitau una dintre aceste zone.
Marinela C., descrie vizibil speriată, momentele de groază prin care a fost nevoită să treacă în timp ce se deplasa cu mașina de la Cluj spre Sighișoara.
In noaptea de 25 spre 26 iulie, veneam de la Cluj spre SIGHISOARA.
Am intrat din Ungheni spre Acățari, pe drumul pt mașini mari.
In localitatea Leordeni, am fost semnalizata luminos că urma să fiu depășită.
Am fost depășită, și brusc mașina care mi-a trecut în fața s-a oprit pe mijlocul drumului.
Am oprit și eu, nu am incercat sa ii depășesc.
Apoi am dat cu spatele, a dat si mașina suspecta cu spatele.
Apoi mașina suspecta a pus avariile, crezând că eu ii voi trece în fața…dar unde că nu aveam loc.
Cu o viteză de nu vă pot spune, am întors și am reușit să ajung din nou în Ungheni și apoi prin Târgu Mureș spre casă.
Nu voi mai circula pe scurtături noaptea!
Mașina suspecta era înmatriculată în MS,era gri combi…mai mult nu îmi amintesc”,
scrie Marinela C.

Citeste și:  Piețele volante revin în cartierele Brașovului

Cătălin C., avertizează șoferii povestind capcana care i-a fost întinsă într-o după-amiază când trecea prin Gârcini: „Eu conduc o Skoda Rapid, iar intr-o dupa masa cand treceam prin Garcini, un barbat mi-a aruncat o lopata sub masina, norocul meu a fost ca era cu vârful in jos si am trecut peste ea. O perioada nu am mai trecut pe acolo”, scrie Cătălin.

Un alt șofer „Lucian” confirmă faptul că microbuzul de culoare albă l-a urmărit și pe el în trafic pe portiunea Sebeș -Deva, a oprit prin parcări si iar a revenit, la un moment dat a intrat in spatele unei masini de Austria intr-o parcare destul de goală.

Citeste și:  Raliul Harghitei powered by Toyota deschide sezonul național de raliuri pentru al doilea an consecutiv

Această masină din poză m-a depasit si pe mine de citeva ori uitindu-se insistent la noi, dar ,..poate au vazut ca suntem mai mulți și n-au avut curaj,..recunosc masina, in portiunea Sebeș -Deva,..tot m-a depasit, a oprit prin parcări si iar a revenit, la un moment dat au intrat in spatele unei masini de Austria intr-o parcare destul de goală”, scrie Lucian.

Situația dramatică din județul Brașov (DN1A) și Autostrada Deva -Sibiu, nu sunt singulare, pe Transfăgărășan activează altă bandă de romi.

Agenţi ai Secţiei de Poliţie Rurală Albeştii de Argeş au prins în flagrant în luna iulie patru persoane de etnie romă, care tocmai forţau portiera unui autoturism înmatriculat în Franţa, parcat pe marginea Transfăgărăşanului.
În urma percheziţiei corporale şi a maşinii cu care se deplasau, un Volkswagen, poliţiştii au găsit documente personale, carduri bancare, cosmetice şi alte bunuri.

Citeste și:  Studiu LEGO: Creativitatea fetelor este afectată de la vârste fragede de presiunea perfecțiunii și de prejudecățile lingvistice

Din verificări a rezultat că, anterior prinderii în flagrant, împricinaţii au sustras bunurile respective dintr-un alt autoturism parcat tot pe Transfăgărăşan, aparţinând unor cetăţeni cehi.

Distribuie pe Facebook acest articol
pentru a putea fi citit şi de prietenii tăi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.