După o jumătate de secol, „Sărutul” de Brâncuși vine la București! Celebra sculptură este estimată la o valoare de asigurare de 22 de milioane de euro

Celebra sculptură „Sărutul” a marelui Constantin Brâncuși revine la București după 50 de ani. Lucrarea va putea fi admirată începând de mâine în cadrul evenimentului Art Safari Love Edition, informează agenția de presă Rador.

Aflată în colecția Muzeului de Artă Craiova, „Sărutul” lui Brâncuși a mai fost expus în București în anul 1976. Acum, opera de artă va fi expusă timp de doar 10 zile la Palatul Pinacotecii de pe strada Lipscani și va fi păzită non-stop.

Potrivit sursei citate, lucrarea este estimată la o valoare de asigurare de 22 de milioane de euro, iar pentru transportul de la Craiova la București organizatorii expoziției au angajat o firmă specializată, care va fi escortată de Jandarmeria Română. „Sărutul”, expus în Capitală de mâine până pe 30 august, este o operă de o importanță internațională, fiind considerată prima sculptură modernă a secolului XX. Lucrarea de artă este prima din seria „săruturilor” la care Brâncuși a lucrat mai bine de 40 de ani.

Citeste și:  Un nou post a fost scos la concurs la Aeroportul Internațional Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.