Ecaterina Armanu, în lotul României la Campionatul Mondial de baschet

În perioada 2-6 octombrie 2019, în China are loc Campionatul Mondial de baschet 3×3 U23, competiție la care vor participa și echipele naționale ale României (masculin și feminin). Din lotul feminin face parte și Ecaterina Armanu, jucătoare la Olimpia CSU Brașov, lotul fiind completat cu Nicolett Orban, Podar Alina și Daiana Tănase.

Tricolorele sunt cap de serie 6 și au fost repartizate în grupa C, alături de Mongolia (3), Germania (11), Iran (14) și Uganda (19). Și la feminin România intră în competiție în ziua a doua (3 octombrie). Va începe cu Uganda, de la ora 11:00 (ora locală 16), iar de la 13:15 vor juca cu Mongolia. După ziua de pauză din grupa C, tricolorele vor întâlni sâmbătă Germania (de la ora noastră 13:15) și Iran (14:35).

Citeste și:  Brașoveanul Ovidiu Gârbacea onorat cu Ordinul Excelență Olimpică de către COSR

Primele două din fiecare grupă avansează în sferturile de finală, care deschid ultima zi a competiției. Dacă trece de grupă, la masculin România va întâlni calificatele din grupa D, în care sunt Mongolia, Olanda, Lituania, Serbia și Coreea de Sud. În grupa A au fost repartizate Rusia, Slovenia, Turcia, Argentina și Noua Zeelandă, iar din grupa C fac parte Qatar, Ucraina, Brazilia, Italia și Kyrgyzstan.

Dacă se califică în faza eliminatorie la feminin, România va avea adversar din grupa A, în care sunt Rusia, Belarus, Indonezia, Cehia și Republica Dominicană. În grupa B a fetelor sunt China, Olanda, Ungaria, Elveția și Sri Lanka, iar în grupa D sunt Ucraina, Franța, Japonia, Italia și Turkmenistan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.