Echipamentul de radionavigaţie ILS a fost instalat pe amplasamentul Aeroportului Internaţional Braşov

Echipamentul de radionavigaţie ILS, fabricat de producătorul italian Thales, a fost instalat pe amplasamentul Aeroportului Internaţional Braşov-Ghimbav.

ILS este un sistem de navigație bazat pe o serie de emițătoare radio care furnizează avionului care vine la aterizare direcția și panta nominală de coborâre spre pistă.

El asigură o aterizare în siguranță în condiții de zbor instrumental, adică în cazul unui plafon de nori coborât sau al unei vizibilități scăzute, cauzată de ceaţă, ploi sau ninsori.

La sol ILS cuprinde două sisteme de ghidare independente: un echipament de direcție (localizer – LOC sau LLZ), format dintr-un sistem de antene situate în axul pistei, dincolo de capătul pistei, respectiv un echipament de pantă (glide slope – GS sau glide path – GP), adică un sistem de antene plasat lateral față de pistă în zona punctului de luare a contactului cu pista.

Citeste și:  Patriarhul Daniel, în noaptea de Paști: Trei mari adevăruri despre Învierea Domnului

Din sistemul ILS face parte echipamentul pentru măsurarea distanței DME (Distance Measuring Equipment), care urmează să fie livrat la Ghimbav.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.