Elevii și studenții susțin cadrele didactice și revendicările acestora

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Consiliul Tineretului din România și Consiliul Național al Elevilor spun că un salariu de 2.400 lei, cât ia un profesor debutant, este deconectat de realitatea socio-economică, potrivit Radio România Actualități.

Elevii și studenții susțin cadrele didactice și revendicările acestora.

Într-un comunicat ei subliniază că reforma reală a învățământului nu poate fi făcută fără o alocare corespunzătoare a resurselor financiare, iar educația de calitate se poate construi doar pe baze economice solide, apte să motiveze cei mai buni absolvenți să aleagă funcția didactică.

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România, Consiliul Tineretului din România și Consiliul Național al Elevilor mai spun că un salariu de 2.400 lei, cât ia un profesor debutant, este deconectat de realitatea socio-economică, iar statul român este dator să își asume responsabilitatea față de această situație și să ia decizia strategică a finanțării corecte a sistemului de învățământ.

Citeste și:  Castelele Peleș și Pelișor, între obiectivele înscrise în lista indicativă de ţară pentru Patrimoniul Mondial UNESCO

Cele trei organizații solicită alocarea a 15% din bugetul național către educație.

Sursa. Radio România Actualități / Foto: Arhivă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.