Emisiune de timbre, dedicate Simonei Halep

Pentru a onora seria performanțelor unei mari jucătoare de tenis și, în special, a cuceririi titlului de la Wimbledon la data de 13 iulie 2019, Romfilatelia introduce în circulație, vineri, 26 iulie a.c., emisiunea de mărci poștale SIMONA HALEP, AMBASADORUL TENISULUI ROMÂNESCformată din o coliță dantelată și o coliță nedantelată.

Pe timbrul coliței dantelate este reprodusă imaginea Simonei Halep ridicând trofeul de la Wimbledon 2019. Colița nedantelată, numerotată, prezintă semnătura în folio aur a Simonei Halep și o ilustrează în prim plan în timp ce prezintă publicului trofeul. În timbrul coliței nedantelate este redată o imagine de joc.

Simona cucerește Londra și își adjudecă primul turneu de la Wimbledon din cariera sa de jucătoare profesionistă, după finala câștigată cu 6-2, 6-2, în fața fostului număr I mondial, Serena Williams. Este primul trofeu la Wimbledon câștigat de un român.

Citeste și:  Siguranță sporită pe drumurile din Brașov și Sibiu: se montează parapete pe role pe mai multe tronsoane

Simona Halep s-a născut la 27 septembrie 1991, la Constanţa și deține un palmares impresionant.

În competițiile internaționale a debutat cu o victorie în anul 2008, când a reușit să câștige turneul de junioare din Italia și Roland Garros-ul dedicat juniorilor, într-o finală 100% românească, învingând-o pe Ana Bogdan.

De-a lungul activității sale sportive, până la câștigarea trofeului Wimbledon din anul 2019, Simona Halep a câștigat alte 18 turnee WTA la simplu (șase în 2013, două în 2014, trei în 2015, trei în 2016, unul în 2017, trei în 2018), dintre care cele mai importante fiind turneele Premier Mandatory de la Indian Wells și Madrid.

Citeste și:  Veste excelentă pentru brașoveni: spitalele din județ primesc o finanțare majoră prin PNRR

După alte trei finale de Grand Slam – două la Roland Garros (2014 și 2017) și una la Australian Open (2018), Simona Halep a câștigat turneul de Grand Slam de la Roland Garros (9 iunie 2018), obținând cel mai important trofeu al carierei de până la acel moment.

Simona Halep a acumulat până la câștigarea trofeului Wimbledon 2019 peste 64 de săptămâni de număr 1 mondial.

Simona Halep a fost desemnată, Jucătoarea Anului 2018 de către WTA, care a numit-o Cea Mai Populară Jucătoare, doi ani la rând, în 2014 și în 2015, contul său de jucătoare fiind cel mai „accesat” pe site-ul circuitului profesionist feminin, wtatennis.com.

După mulți ani de antrenamente și devotament în slujba tenisului, Simona Halep a reușit ceea ce nu a reușit niciun român până la 13 iulie 2019, câștigarea trofeului de la Wimbledon.

Citeste și:  STUDIU: 3 din 5 angajați în IT&C se așteaptă ca 2024 să aducă multe schimbări în industrie. România, pe locul 2 în Europa ca număr de specialiști IT, 4 din 10 angajați fiind femei

Felicitări, SIMONA!

Emisiunea de mărci poștale „SIMONA HALEP, AMBASADORUL TENISULUI ROMÂNESC va fi disponibilă începând de vineri, 26 iulie 2019, în magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, precum și în magazinul nostru online: http://romfilatelia.ro/store/.  Această emisiune este completată de două plicuri „prima zi”. Primul plic este echipat cu colița nedantelată și numerotată a emisiunii, fiind obliterat cu ștampila „prima zi” a emisiunii, aplicată în clar, în folio aur. Al doilea plic al emisiunii este echipat cu timbrul coliței dantelate, fiind numerotat și obliterat cu ștampila „prima zi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.