Emoţii pentru absolvenţii claselor a VIII-a: A început Evaluarea Naţională

3.500 brașoveni, s-au înscris pentru susţinerea Evaluării Naţionale (EN), sesiunea 2019. Limba şi Literatura Română este prima probă de examen şi se va desfăşura marţi, 18 iunie. Joi, 20 iunie, se va desfăşura proba la Matematică, iar pe, 21 iunie, este programată proba la Limba şi literatura maternă. Elevii au primit modelele de subiecte elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare care, potrivit Ministerului Educaţiei, respectă trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele de examen, nivel mediu de dificultate şi posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute. Aveți aici modele de subiecte și mai jos cele de la simularea din martie 2019.

Citeste și:  Traseul liniei 140, deviat duminică

Pe 25 iunie vor fi comunicate primele rezultatele, până la ora 12.00, iar contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, între 14.00 şi 20.00. Rezultatele finale se vor afişa sâmbătă, 29 iunie.

„Probele încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Probele sunt monitorizate audio-video. Candidaţii trebuie să aibă asupra lor un act de identitate şi instrumente de scris cu cerneală sau pastă albastră pentru redactarea lucrărilor, creion negru pentru realizarea desenelor/schemelor şi instrumente de desen la proba de Matematică”, conform Ministerului Educaţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.