Explozie puternică pe podul din Crimeea

Un incendiu a izbucnit în Kerci, pe podul din Crimeea, autoritățile de ocupație susținând că a explodat un rezervor de combustibil.

Astăzi, pe 8 octombrie, o explozie puternică a avut loc pe podul Kerch. Explozia s-a produs în jurul orei 6:00.

Potrivit datelor preliminare, un presupus rezervor de combustibil s-a aprins. Incendiul are loc de câteva ore, motiv pentru care rușii nu pot stabili amploarea distrugerii.

„La ora 6:05, echipamentele au arătat locuri de muncă false pe șinele de cale ferată de pe partea de cale ferată a trecerii prin strâmtoarea Kerci. A fost un incendiu al rezervorului de combustibil în coada trenului de marfă. Locomotiva cu o parte din mașini a fost dusă la stația Kerci. Lucrările de urgență sunt în curs de desfășurare. Cauzele incidentului sunt în curs de stabilire”, a precizat Calea Ferată Crimeea într-un comunicat.

Localnicii spun că drumul de pe pod este avariat. Traficul a fost oprit. Potrivit martorilor oculari, mașinile au încetat să mai lase pe pod, eliminând incendiul.
Autoritățile din Crimeea au mai declarat că circulația podului Kerci este complet închisă, iar lansarea unui feribot peste strâmtoare este în curs de pregătire.

Comitetul Antiterorist al Federației Ruse și-a anunțat versiunea – un camion a fost aruncat în aer pe podul din Crimeea. Acest lucru a făcut ca șapte rezervoare de combustibil feroviar să ia foc. Două porțiuni de drum ale podului sunt parțial prăbușite.

Președintele rus Vladimir Putin a înființat o comisie guvernamentală în legătură cu starea de urgență.
În Crimeea, după explozia și incendiul de pe podul din Crimeea, a început panica. În special, locuitorii au început să ia cu asalt benzinăriile. Acolo s-au format cozi uriașe.

Reacția Ucrainei
Consilierul șefului biroului președintelui Ucrainei, Mykhailo Podolyak, comentând incendiul de pe podul din Crimeea, a subliniat că „totul ilegal trebuie distrus”.

„Crimeea, podul, începutul. Tot ceea ce este ilegal trebuie distrus, totul furat – întors în Ucraina, toată ocupația rusă – expulzat”, se arată în postare.

Podul peste strâmtoarea Kerci a fost deschis în mai 2018, iar un an mai târziu Rusia a lansat o legătură feroviară cu acesta. De la începutul invaziei la scară largă din Ucraina, au început să discute despre ideea distrugerii acestui pod, pentru că prin el Rusia aruncă întăriri armatei sale.

Sursa: https://tsn.ua/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.