Expoziție de artă multimedia în Galeria Reduta

Centrul Cultural ,,Redutaˮ organizează în perioada 20-30 octombrie, 2022 Expoziția de artă multimedia, MEDIA-ART.

Artiștii invitați în expoziție și-au dezvoltat pe parcursul activității lor abilități în media, sunet, imagini în mișcare, grafică digitală, de la forme de manifestare artistice conceptuale  cum ar fi video sau instalații audio, până la moduri diferite de comunicare.

Protagoniștii proiectului sunt Marius Jurca și Maria Zurbagiu.

Marius Jurca, a.k.a.13m10j, licențiat în Grafică, la Facultatea de Arte și Design, Timișoara, interesat de aleatoriu ca proces psihic creativ, realizând aplicații și software-uri interactive numite tipare identitare ce pot fi explorate și analizate de utilizatori.

Membru al mai multor grupuri artistice contemporane, Marius Jurca face parte și din Grupul de artiști AVANPOST, de la Timișoara, ce reprezintă o platformă dedicată experimentării și arhivării artei site-specifice, această abordare fiind completată de strategii participativ-colaborative, care decurg din relația dintre artă și tehnologia media.

Citeste și:  Medalii de bronz pentru echipele feminine ale României la Mondialele de juniori, la tenis de masă

Între anii 2014 și 2016 Marius Jurca a realizat o serie de aplicații mobile și software-uri denumite Tipare Identitare, cu scopul de a fi explorate și analizate de public la vernisajul expozițiilor. Tot în acea perioadă a început să colecteze activitatea utilizatorilor și să o transforme în obiecte virtuale abstracte.

Această idee o dezvoltă și în prezent, alături de crearea de noi interfețe interactive, folosind numere, forme geometrice, culori și sunete cu scopul de a extinde experiența senzorială a utilizatorilor. Activitatea sa artistică se caracterizează prin participarea la mai multe proiecte artistice în Italia la Trieste, în Austria la Salzburg, în Franța la  Méricourt cât și prin participări în expoziții personale și de grup în Franța, Serbia, Italia și România.  

Citeste și:  Evenimentul comunitar ,,Un Ceai Cald – O Vorbă Bună”, astăzi, în Piața Sfatului din Brașov

În expoziția de la Centrul Cultural ,,Redutaˮ va prezenta o interfață intractivă cu sunete Digital Oasis, ce va permite publicului explorarea sunetelor naturii și generarea unor tipare vizuale și peisaje sonore unice, cât și trei lucrări video în care artistul experimentează decriptarea unor tipare identitare interactive.

Maria Zurbagiu  este însă artista brașoveancă, absolventă a Universității de Arte Plastice din București, Secția Grafică cu abilități artistice deosebite în diferite tehnici artistice precum linografie, xilografie, serigrafie, artă murală și grafică digitală, colaborând cu mai multe galerii din București, realizând mai multe expoziții personale și de grup atât în țară cât și în Austria la Viena.

Citeste și:  Polițiștii brașoveni desfășoară campania ”Sărbători în siguranță”

În cadrul expoziției MEDIA-ART, de la Centrul Cultural ,,Redutaˮ, artista va expune o serie de detalii ale lucrării Descoperă-ți natura!, prezentate sub forma unor printuri digitale pe pânză cu intervenții de vopsea acrilică, sensibilă la black light.  

,,Descoperă-ți natura! Lucrările te cheamă și te îndeamnă să te cunoști într-un vizual magic, unde simțurile se ascut și gândurile încetinesc. Fă un pas într-o lume de altă culoare, botanică și organică. Citește incantația și trăiește senzația. Lume ilustrată de Meri the Zu, incantație descântată de Maram.” (Maria Zurbagiu).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.