Expoziții la Castelul Bran și la Muzeul Tradițiilor Codlene

Centrul Cultural Reduta din Brașov prezintă două expoziții deosebite. Prima expoziție este organizată la Castelul Bran, iar cea de-a doua o puteți vizita la Muzeul Tradițiilor Codlene din localitatea Codlea.

CASTELUL BRAN: Expoziția LUMINĂ DIN LUMINĂ. Sărbătoarea Paștelui la românii din satele județului Brașov deschisă publicului în perioada 12 aprilie – 10 mai 2021.

Colaboratori (expozanți): Adrian Micu – Muzeul ,,Vatra Hărmanului”, Nicoleta Suciu – Asociația ,,Copiii buni pentru Europa”,  Florin Bucuțea – Dăișoara.

,,Expoziția Lumină din Lumină – Sărbătoarea Paștelui la românii din satele județului Brașov organizată în acest an de către Serviciul Cultură Tradițională din cadrul Centrului Cultural Reduta la Castelul Bran își propune să reconstituie toate momentele importante ale Săptămânii Patimilor, începând încă din duminica Floriilor și până în Noaptea Învierii, surprinzând cele două planuri existențiale – sacru și profan”declară Adrian Vălușescu, manager al Centrului Cultural Reduta. 

Citeste și:  Opinia ministrului Digitalizării: TikTok nu ar trebui interzis, dar are nevoie de mai multe filtre de securitate

Exponatul ce ocupă locul central în expoziție este troița sculptată de domnul Adrian Micu. Ea este un simbol al ,,stâlpului cerului”, ce leagă lumea de jos cu lumea de sus, fiind totodată elementul care omogenizează cele două planuri ale expoziției. 

Accesul la expoziţie se face în baza biletului de vizitare.

Muzeul Tradițiilor Codlene: Expoziția ,,Revenirea la viață a artistului plastic Claudiu Moldoveanu”  deschisă publicului în perioada 28 aprilie – 31 mai 2021.  
Parteneri: Despărțământul ASTRA Codlea și Muzeul Tradițiilor CodleneVernisajul online va avea loc în data de 28 aprilie, la ora 12.00, pe canalul YouTube al Centrului Cultural Reduta.

,,Claudiu Marian Moldoveanu s-a născut la data de 27 ianuarie 1971 și este domiciliat în Codlea. A lucrat ca lutier și ca sculptor în lemn. În urma unui accident, din  luna noiembrie a anului 2018 este nevăzător complet. Urmează o perioadă de căutări, de întrebări fără răspuns. Susținut de Despărţământul ASTRA ,,Dr. Nicolae Căliman”, în august 2020 începe să descopere modelarea lutului. Într-o colaborare amplă, cu încurajarea si sprijinul total al despărțământului, pregătesc  prima expoziție personală cu lucrări din ceramică realizate de artistul Claudiu Marian Moldoveanu. A fost o perioadă plină de provocări, cu momente de cumpănă, dar și cu satisfacții imense oferite de fiecare creație finalizată. Este un proiect unic, determinat de viziunea de perspectivă a despărțământului și de viziunea artistică a creatorului, îngemănate intr-un crez si o atitudine pozitivă comună”transmite Mircea Dragoș, președinte al Despărțământului Astra Codlea.

Citeste și:  Prețul ridicat al mielului pune presiune pe tradiția mesei pascale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.