Faceți cunoștință cu mascotele Jocurilor Olimpice și Paralimpice de iarnă, Milano Cortina 2026

Faceți cunoștință cu mascotele Jocurilor Olimpice și Paralimpice de iarnă Milano Cortina 2026! Tina și Milo – două hermeline, frați gemeni, care se disting prin hainele lor de culori diferite sunt mascotele Jocurilor Olimpice de iarnă și, respectiv, Jocurile Paralimpice de iarnă din 2026.

Numele lor sunt diminutivele celor două orașe gazdă: Tina pentru Cortina și Milo pentru Milano și, deși foarte asemănătoare, fiecare mascota are personalitate ușor diferită.

Tina și Milo nu vor fi singuri în încercarea lor de a genera entuziasm pentru Jocuri, ele vor fi însoțite în această călătorie olimpică de șase ghiocei, cunoscuți sub numele de „The Flo”, care aduc spiritul de echipă în lumina Jocurilor de la Cortina Milano 2026.

Tina, mascota olimpică, este o tipă creativă, cu picioarele pe pământ, care locuiește în oraș și îi place să experimenteze atmosfera de spectacol și concerte. Ea este uimită de puterea frumuseții și de capacitatea ei de a se transforma. Tina este întruchipată de fraza: „Visează măreț!”

Citeste și:  Doar 22% dintre copiii romi urmează studii liceale, comparativ cu populația majoritară unde ponderea urcă la 80%

Mascota paralimpică Milo este un visător. Îi place să facă glume și să se joace în zăpadă, iar în timpul liber, inventează instrumente muzicale. Nimic nu-i poate opri caracterul rezistent. În ciuda faptului că s-a născut fără o lăbuță, a învățat să meargă folosindu-și coada. Propoziția care îl reprezintă este: „Obstacolele sunt trambuline”.

Tina și Milo sunt soră și frate, asemănători dar nu identici, purtători a două energii complementare. Culorile sunt și ele diferite, inspirate de haina pe care aceste animale „o poartă” pe parcursul anului: maro vara și alb iarna. Alegerea de a propune aceste două culori diferite are o valoare simbolică. Muntele este un mediu care trebuie protejat și pus în valoare nu doar iarna, ci pe tot parcursul anului: Astfel au apărut cele două culori ale mascotelor, alb și maro, pentru a ne aminti acest lucru.

Citeste și:  Brașovul, performanțe bune în materie de reciclare a ambalajelor! 23 de localități din România nu au returnat niciun ambalaj reciclabil în martie

• Povestea celor două hermeline

Aventura celor două hermeline, gemene super-sportive, începe de la dorința lor de a concura la toate disciplinele sportive, dând totul în fiecare competiție pentru că Jocurile Olimpice și Paralimpice sunt jocurile tuturor.

În călătoria spre Jocuri, cele două hermeline au ocazia să-și testeze toate abilitățile pentru a depăși obstacolele și evenimentele neașteptate, demonstrând caracterul adevăraților campioni. Odată ajunși la destinație, hermelinele vor fi cuprinse de entuziasmul general, se vor alătura sportivilor în competiții, dar îi vor și sprijini și încuraja. Le vor da sfaturi bune, reușind să stârnească zâmbetul tuturor… iar asta va fi cea mai mare victorie a lor.

Citeste și:  Autoutilitară lovită de tren în Bartolomeu: Fără victime, dar cu permisul reținut

Dezvăluirea celor două mascote a marcat sfârșitul unui proces de colaborare creativ între Comitetul de Organizare Milano Cortina 2026 și Ministerul Educației din Italia, care a invitat elevii din școlile primare și gimnaziale din Italia să trimită idei pentru mascote.

După ce au primit peste 1.600 de înscrieri, două variante au fost selectate pe lista scurtă și prezentate anul trecut publicului într-un sondaj pentru a evalua opiniile oamenilor cu privire la procesul de proiectare a mascotelor oficiale ale viitoarelor Jocuri.

Tina și Milo au fost proiectate de studenții din Taverna, din regiunea Calabria, ghioceii au fost creați de studenții din Segrate, din Lombardia.

Foto: Facebook/MilanoCortina2026

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.