FC Braşov a răpus liderul! Stegarii s-au impus în Ghencea cu un eurogol marcat de Adi Chică-Roşă

Seară magică pentru stegari! FC Braşov a învins, în deplasare, pe CSA Steaua. Victoria a fost cu atât mai frumoasă, cu cât a venit în urma unui eurogol marcat de atacantul Adi Chică-Roşă. În final, tabela din Ghencea arăta scorul de 0-1, şi stegarii au adus la Braşov toate cele trei puncta puse în joc.

A fost cea de-a 6-a victorie din acest an, iar cu punctele acumulate FC Braşov urcă pe locul 8 în clasament, la doar două lungimi de un loc care permite accederea în play-off.

În prima repriză nu au fost foarte multe situaţii de poartă, meciul s-a jucat mai mult la mijlocul terenului. Prima ocazie a aparţinut steliştilor, Chunchukov a reluat cu capul din 12 metri, însă puţin pe lângă poartă (min. 8). În minutul 20, Andrei marc a reluat peste, cu capul, o centrare din corner de pe partea stângă. Cea mai mare ocazie a primei reprize a aparţinut tot stegarilor. După un contraatac purtat de Chică-Roşă, atacantul stegar a şutat însă portarul Iancu a ieşit foarte bine şi l-a blocat. Mingea a ajuns la Tudor Oltean care a şutat din prima de la 18 metri, însă din nou portarul a fost la post (40).

Repriza a 2-a a început cu o bară a steliştilor. Adi Popa a zguduit transversala cu un şut de la marginea careului (49). Tânărul portar stegar, Sebastian Micu, şi-a arătat valoarea şi de această dată, s-a întins extraordinar şi a respins în corner un şut din marginea careului al lui Bodişteanu. Stegarii au reveit în atac, o lovitură liberă din 23 de metri a lui Joao Amorim este prinsă cu siguranţă de portar (59). Minutul 67 a adus şi golul, inspiraţia lui Adi Chică-Roşă a făcut ca tabela să fie modificată. Atacantul stegar a primit o minge la jumătatea terenului, a avansat, i-a dat mingea printre picioare unui adversar şi a “expediat o rachetă” de la aroape 30 de metri direct în plasa laterală, la colţul lung, fără speranţe pentru Iancu. Până la final jocul a fost unul de luptă, la mijlocul terenului, singura fază important a mai fost în prelungiri, când un contraatac al braşovenilor, s-a finalizat cu un şut din 14 metri al lui Alexandru Tudor Saim, respins de portar.

Citeste și:  Performanțe de excepție pentru juniorii Clubului Sportiv Dinamo București - Centrul Sportiv Brașov, la Campionatele Naționale de Copii și Juniori

În acest meci, pe banca stegară a stat Ştefan Grigorie, antrenorul secund. Asta pentru că Dan Alexa a fost suspendat.

”Un joc foarte bun. Au fost și unele momente în care ei au pus presiune, mai ales la fazele fixe. Acolo au fost câteva nesincronizări. Pe urmă, fiind o echipă pozitivă și, mai ales, știind ce ne așteaptă, a ieșit bine și ne bucurăm pentru această victorie.

Știam ce avem de făcut, știam ce am lucrat și cred că s-a văzut și pe teren că am fost o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Am știut ce vrem de la început până la sfârșit. E normal, atâta timp cât lipsește antrenorul principal, să se simtă, dar, cu atât mai mult ne bucură victoria de azi.

Citeste și:  Bursa Locurilor de Muncă Brașov revine pe 17 mai, la Casa Armatei

Nu e sărbătoare. E normal să fie o descătușare, pentru că veneam după meciuri bune, echipa era în creștere. Nu e ușor să formezi o echipă după ce schimbi atâția jucători, să aduci jucători noi, să aduci jucători de atâtea naționalități, să-i integrezi. Echipa era în creștere și chiar ne așteptam să facem un meci bun. Chiar dacă pierdeam sau făceam doar un egal, știam că vom face un meci bun, pentru că avem încredere în acești jucători, avem un lot bun și, ușor-ușor, s-a văzut că echipa începe să crească de la meci la meci. Pentru noi chiar nu a fost o surpriză jocul bun, pentru că eu consider că am făcut un joc bun. Normal, am spus că au fost și mici nesincronizări, pentru că adversarul îți pune probleme. Am întâlnit echipa de pe primul loc, a pierdut un singur meci acasă, cu Miercurea Ciuc, știam ce presiune o să pună. Cu atât mai mult îi felicit pe băieți”, a spus Ştefan Grigorie, antrenorul secund de la FC Braşov, la finalul meciului.

Citeste și:  România a câștigat Campionatul Mondial de robotică din Houston, Statele Unite

Adi Chică-Roşă a vorbit şi el despre eurogolul reuşit. Gol cum nici la Campionatul Mondial nu am văzut până acum.

“Am fost hotărât să dau la poartă. Am marcat şi meciul trecut dintr-o execuţie asemănătoare, mi-am încercat şansa. Nu e un gol special, mi-am ajutat echipa, am marcat golul de 3 puncte. O să îmi mai încerc şansa, vreau să îmi ajut echipa cât pot de mult. Sper să mai marchez în folosul echipei.”, a spus Adi Chică-Roşă la finalul meciului.

FC Braşov a jucat în formula: Sebastian Micu – Marius Burlacu, Ivan Fustar (cpt.), Andrei Marc – Andrei Lascu (Daniel Dumbravă min. 71), Dan Spătaru (Eduard Lambrinoc min. 90), Joao Amorim (Vasile Constantin min. 73), Diogo Izata, Tudor Oltean – Adi Chică-Roșă (Alexandru Saim Tudor min. 69), Milcho Angelov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.