FC Braşov, la a doua victorie a sezonului. 1-0 pe propriul teren cu Metaloglobus Bucureşti. Juniorul Edi Lambrinoc este golgeterul echipei

FC Braşov a obţinut, ieri, cea de-a doua victorie a sezonului. Stegarii s-au impus cu scorul de 1-0 în faţa celor de la Metaloglobus Bucureşti. Golul victoriei a fost înscris chiar în debutul partidei, la prima mare ocazie a meciului, autor Edi Lambrinoc. Juniorul a înscris al 2-lea său gol din acest sezon.

Prima repriză a fost controlată în totalitate de stegari, care în minutul 4 au marcat prin Eduard Lambrinoc, după un contraatac. Tânărul braşovean a fost servit excelent de atacantul bulgar Milcho Angelov, care l-a lăsat singur cu portarul advers. Edi “l-a executat” cu sânge rece pe portarul Gavrilaş, plasând mingea în minclul porţii.

“Sunt foarte fericit că a câştigat echipa. A fost un meci de uzură, în care am luptat din greu şi iată că am câştigat cele trei puncte, care erau foarte importante. Am zis de la începutul sezonului că vreau să-mi ajut cât mai mult echipa şi sunt foarte mândru că reuşesc. Poate a fost vorba şi de o problemă fizică în repriza a doua că nu am mai făcut o presiune atât de mare, dar am ținut cât am putut de minge. Am făcut un pas în spate, dar am reuşit să ne apărăm şi nu am luat gol. Dedic golul părinților, care m-au ajutat mereu să depăşesc momentele dificile.”, a spus la finalul meciului Eduard Lambrinoc.

Citeste și:  Kärcher a curățat Teatrul Sică Alexandrescu și Piața Sfatului din Brașov

După gol a urmat o serie de ocazii ale braşovenilor, care au stat mai mult în preajma porţii adverse. În minutul 10 Tudor Saim a prins un şut bun din 20 de metri, însă un fundaş advers a deviat mingea, care s-a dus puţin pe lângă vinclul porţii. În minutul 34, o acţiune pe partea stângă a lui Dumbravă era să se transforme în autogol, după o centrare bună, un fundaş al Metaloglobusului a trimis mingea spre propria poartă, puţin pe lângă bară, la colţul lung. În minutul 37 un şut de la aproximativ 25 de metri, al lui Lazăr, s-a dus puţin peste poartă. Ultima ocazie a primei reprize a aparţinut tot braşovenilor, prin marcatorul golului, Eduard Lambrinoc, şut din interiorul careului în braţele portarului.

Repriza a 2-a a fost una de luptă, cu mai puţine ocazii de poartă, şi cu FC Braşov care a preferat să ţină de rezultat. În minutul 49 o serie de trei şuturi ale braşovenilor, în aceeaşi fază, au fost blocate din drumul spre poartă de fundaşii adverşi. În minutele 59 şi 60, a fost rândul portarului braşovean, Micu, să se remarce. Prima data a respins un şut bun din afara careului, iar după doar un minut a respins în corner un şut din 10 metri al lui Ovidiu Herea. În minutul 71 a fost ultima mare ocazie a meciului, marcatorul unicului gol, Eduard Lambrinoc, a avut o incursiune pe partea stângă a terenului însă a şutat puţin pe lângă poartă.

Citeste și:  Artistul fenomen al momentului, Burna Boy, vine în premieră în România la Untold

“Este greu să menținem ridicat un ritm intens pe tot parcursul jocului. Am pățit-o şi cu Ripensia. În meciul de azi, cu cât treceau minutele, nu mai puteam să punem presiune pe jucătorii lor. Au jucători cu calitate, care îți pot pune probleme dacă le permiți. Am avut o primă repriză foarte bună, apoi o a doua repriză în care ne-am apărat. Nu am făcut greşeli mari. O victorie importantă pentru că veneam după o înfrângere dureroasă la Spartac. O victorie care ne menține la mijlocul clasamentului şi aproape de echipele din primele 6 poziții. Eu niciodată nu pot să cer unei echipe să se retragă. Pentru mine important e să îmi cunosc potențialul jucătorilor. Am văzut că au căzut fizic Constantin, Anghelov, Lambrinoc, iar variantele de înlocuire erau în primul rând de juniori. Am făcut schimbări post pe post. E şi foarte greu când nu legi mai multe victorii să ai încredere pe tot parcursul meciului, apare şi teama de rezultat. Poate subconştient, preferi să conservi, să nu mai rişti. Am riscat mult în prima repriză. Am avut posesie, am depus mult efort şi lucrul acesta s-a văzut în partea secundă. Sunt bucuros pentru cele trei puncte. Avem nevoie mare de puncte, pentru că nu stăm cum ne-am dori în clasament. Lambrinoc este golgeterul nostru, mă bucur pentru el că are calităţi şi poate progresa.”, a spus Dan Alexa la finalul meciului.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

În acest meci Dan Alexa s-a bazat pe: Micu – Jovanovic, Fustar, Oltean (Mitrov min. 70) – Burlacu, Lazăr, V. Constantin (Joao Amorim min. 65), Dumbravă – Lambrinoc (Cociș min. 80), Angelov (Kirilenko min.80), Tudor Saim (Marc min. 70).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.