Festivalul „Basarabia – file din poveste” revine la Brașov

Festivalul ,,Basarabia-file din poveste” revine la Brașov, în perioada 25-27 martie, aflându-se la cea de-a IX-a ediție. În acest context, Asociația Tinerilor Basarabeni din Brașov (ATB), care este liderul acestui proiect, sărbătorește cei 104 ani de la Unirea Basarabiei cu România, având ca scop primordial promovarea culturii specifice spațiului dintre Prut și Nistru, prin organizarea unor activități care reflectează valorile și obiceiurile naționale.

Programul festivalului cuprinde o serie variată de activități, având menirea de a crea o atmosferă plăcută și agreabilă atât pentru tinerii basarabeni din Brașov, cât și pentru cetățenii români care vor participa la acest eveniment.

În prima zi a festivalului, pe 25 martie, ora 15:30, în incinta localului Bistro de l`Arte, va avea loc o seară de socializare la care vor participa, alături de organizatori, oameni de cultură, sponsori și parteneri, și, de asemenea, foști membri ai ATB.

Pentru a diversifica atmosfera, în cea de-a doua zi sunt pregătite activități sociale: ,,Basarabian Hugs”- în Piața Sfatului, membrii asociației vor oferi trecătorilor îmbrățișări și flyere relevante festivalului.

Festivalul, însă, nu se încheie aici. Pe 27 martie, începând cu ora 17:30, se va desfășura un concert cultural, în colaborare cu Casa de Cultură a Studenților, organizat în incinta Sălii Patria. În cadrul acestuia, vor fi o serie de numere artistice:

  • dansuri populare românești din partea ansamblului folcloric ,,Junii Brașovului’’;
  • stand up comedy;
  • recital de poezie;
  • cântece;
  • dansuri contemporane;
  • muzică instrumentală la chitară și pian;
  • dansuri populare moldovenești, cu ansamblul ,,Codrenii” din Republica Moldova.

Intrarea la concert se va face începând cu ora 16:30. Intrarea va fi gratuită.

După finalizarea concertului, la ora 20:00, atmosfera se va încinge la tradiționalul Basarabian Party, care va avea loc în clubul Times. Cel care va crea o adevărată ambianță de sărbătoare este DJ AFERIST, originar din Republica Moldova.

Party-ul este organizat cu scop caritabil, de aceea prețul biletului de intrare este 15 ron.

Pentru a sublinia importanța acestui eveniment în crearea României Mari, literele de pe Tâmpa vor fi iluminate în culorile tricolorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.