„Festivalul lichiului Rupea – identitate culturală, tradiții și gastronomie”, astăzi – 28 august 2021, la Rupea

Primăria Orașului Rupea organizează sâmbătă, pe 28 august 2021, „Festivalul lichiului Rupea – identitate culturală, tradiții și gastronomie”.

Oaspeţii care vor veni la Cetatea Rupea sunt invitaţi să participe la ateliere de gătit şi vor avea ocazia să guste lichiul şi alte bunătăţi ce vor fi pregătite în faţa lor.

Membrii Junilor Cetăţii Rupea vor oferi turiştilor ocazia de a descoperi obiceiuri şi tradiţii locale, organizând mai multe flashob-uri de prezentare a dansurilor, obiceiurilor şi strigăturilor specifice diferitelor evenimente din viaţa culturală a zonei Rupea.

Activitatea principală a evenimentului pleacă de la dorinţa de promovare a unui produs local, şi anume lichiul de Rupea. Lichiul este făcut dintr-un aluat în care se pune griş cu lapte şi smântână cu ou. După ce a fost întins, se bagă la cuptor şi în trei patru minute e gata şi se poate servi.

Organizatorii vor monta în cetate trei cuptoare pe lemne în care se va prepara deliciosul lichiu ce va fi oferit gratuit participanţilor, dar vor exista şi patru ateliere meşteşugăreşti pentru cei dornici să descopere activităţi tradiţionale din zonă.

Evenimentul este cofinanţat de Consiliul Judeţean Braşov cu suma de 15.000 lei, în cadrul Programului privind acordarea de finanţări nerambursabile din bugetul judeţul pe anul 2021 pentru proiectele culturale realizate de entităţi de drept public.

One thought on “„Festivalul lichiului Rupea – identitate culturală, tradiții și gastronomie”, astăzi – 28 august 2021, la Rupea”

  1. Jalnic, si poate ne vor spune organizatorii cum au cheltuit cei 15000 de lei primiti de la Consiliul Judetean Brasov,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.