Festivalul Național de Muzică Ușoară „Mamaia”, reluat după 11 ani de absență

Astăzi începe cea de-a 42 ediție a Festivalului Național de Muzică Ușoară Mamaia, prima după o pauză de 11 ani. Peste 20 de artiști și opt formații de top din muzica românească vor susține recitaluri pe scena amplasată în Piațeta Perla din Mamaia, în cele trei seri ale festivalului. Evenimentul va fi transmis în direct de partenerul tradițional, Televiziunea Română, pe canalul TVR 2, în fiecare seară, începând cu ora 19:00. Totodată, şi televiziunile Kiss TV, Magic TV, Rock TV şi Favorit TV au anunţat că vor transmite evenimentul.

Unul dintre cele mai prestigioase și mai populare festivaluri de muzică din țară revine în atenția publicului autohton cu o ediție jubiliară, care va marca împlinirea a 60 de ani de la lansare. Organizat pentru prima dată în 1963, Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia a avut o întrerupere în anii ’80, a fost reluat apoi și a redevenit unul dintre cele mai populare evenimente ale verii, până în 2012, când a fost abandonat.

Citeste și:  Timp de o lună, Brașovul devine o imensă galerie de artă

Organizatorii și-au propus să continue tradiția acestui festival emblematic pentru scena muzicii românești, reunind în cele trei zile ale evenimentului voci inconfundabile care au încântat generații întregi de români: Corina Chiriac, Gabriel Cotabiță, Carmen Trandafir, Aurelian Temișan sau Narcisa Suciu, dar și recitaluri oferite de câteva dintre cele mai iubite formații de la noi: Holograf, Direcția 5, Pro Consul, Cargo sau Voltaj.

Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia este organizat de Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada” şi produs de Media Group Services International, parte a grupului AG Radio Holding, care deţine posturile radio Kiss FM, Magic FM şi Rock FM.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.