Fii un Eco-Erou pentru comunitatea ta!

Asociația de Ecoturism din România (AER) în parteneriat cu Asociația Măgura Ecoturistică, Asociația de Ecoturism Țara Dornelor și Asociația de Turism Retezat lansează campania „Fii un Eco-Erou pentru comunitatea ta!”. Printr-o serie de acțiuni cotidiene, localnicii își lansează provocarea de a gestiona cât mai bine deșeurile în gospodărie. Astfel, organizațiile atrag atenția pe paginile de Facebook cât de importantă este implicarea fiecăruia în efortul de a menține o natură curată și o zonă turistică atractivă.

Cine este Eco-Erou? Oricine are grijă de mediu asumându-și o relație mai responsabilă cu gunoiul. Campania oferă Eco-Eroului ocazia de a-și relata succesele prin intermediul social media și poate să îi inspire pe ceilalți în lupta cu felul în care tratăm gunoiul.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Cum funcționează campania? Un Eco-Erou va da share unei bune practici în gestionarea gunoiului (sortare, reciclare, compost) și va nominaliza un vecin să documenteze (foto, video) cum reușește să le aplice în propria gospodărie. Galeria cu bune practici este disponibila pe pagina: aici.

Fii un Eco-Erou și dă vestea mai departe oamenilor din comunitatea ta! Fii un model pentru ceilalți!

Campania face parte din proiectul PET România – Pentru Eco și Turism – o inițiativă civică de curățare a naturii din România și semnalează problema deșeurilor nedegradabile care sunt abandonate în zonele naturale și care nu ajung să intre într-un sistem de colectare sau reciclare corespunzător. Astfel, România pierde ca imagine de destinație turistică și mai ales ecoturistică, cu repercusiuni economice și sociale la nivel național și local. Proiectul  include 3 zone pilot: Zărnești – Piatra Craiului, Țara Dornelor și Țara Hațegului – Retezat. Mai multe detalii despre proiect pe: https://pet.asociatiaaer.ro/obiective-si-activitati/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.