Firmele care vor în continuare facturi reduse trebuie să facă solicitarea până sâmbătă!

Începând din septembrie 2022, schema de sprijin a Guvernului prin care firmele beneficiază de facturi reduse la energia electrică se aplică numai la cererea expresă a acestora. Astfel, solicitările trebuie depuse la furnizori până sâmbătă, altfel firmele vor ieși din schema de sprijin. Solicitările pot fi depuse și ulterior termenului amintit, dar asta înseamnă reducerea perioadei în care se aplică sprijinul de stat.

Astfel, întreprinderile mici și mijlocii (care includ, de asemenea, PFA-uri și întreprinderi individuale sau familiale) și firmele din industria alimentară care vor să beneficieze în continuare, începând cu septembrie 2022, de componenta pe energie electrică a schemei de sprijin, trebuie să depună la furnizor o solicitare însoțită de o declarație pe propria răspundere. Solicitarea și declarația, ale căror modele sunt anexate la ordonanță, trebuie depuse în cel mult 30 de zile de la intrarea în vigoare a actului normativ, adică până pe 1 octombrie 2022.

Citeste și:  Peste 100 de milioane de lei pentru reabilitarea spitalului din Rupea

Dacă ratează termenul respectiv, firmele pot depune solicitările și ulterior, pentru a beneficia de plafonarea prețului la electricitate, însă facilitatea se va aplica începând cu data de 1 a lunii următoare depunerii acestora la furnizor. Mai precis, se reduce perioada în care firmele beneficiază de schema de sprijin

Sursa, avocatnet.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.