Fost procuror din Dolj, arestat la Iași unde plasa bani falsificați în Brașov

Un fost procuror din Dolj, dat în urmărire națională pentru delapidare și înșelăciune, a fost reținut la Iași, unde a plasat bani falși, „tipăriți” într-o locație din Brașov. Fostul magistrat și-a închiriat două locuințe la Brașov și la Cluj, unde, potrivit anchetatorilor, falsifica bani.

Pentru a-i fi mai ușor să plaseze banii, procurorul falsifica numai bancnote de 10 și de 50 de lei. Banii falși îi răspândea în diferite județe din țară, pentru a face imposibilă reperarea lui. În momentul reținerii, bărbatul își făcea cumpărăturile într-o piață din Iași.

Asupra lui anchetatorii au găsit 140 de bancnote false de 10 lei și 15 bancnote false de 50 de lei, potrivit polițiștilor. Ulterior anchetatorii au descins la locațiile folosite pentr tipărirea banilor, din Brașov și Cluj, de unde oamenii legii au ridicat, 1.200 de bancnote false de 10 și 50 de lei, un laptop, o imprimantă, un scanner și folii transparente.
Suspectul a fost procuror și mai apoi executor judecătoresc în Craiova.

Citeste și:  Concert vocal-simfonic excepțional sub bagheta dirijorului Steffen Schlandt, în așteptarea sărbătorilor pascale, la Filarmonica Brașov

A fost dat în urmărire după ce a fugit din țară cu suma de 1,7 milioane de euro, pe care o colectase de la mai mulți clienți cărora le-a promis că le achiziționează imobile aflare în executare silită.

Bărbatul a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile. Polițiștii de la IPJ uzău, cei care au instrumentat dosarul, continuă cercetările pentru a stabili întreaga activitate infracțională a suspectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.