Fosta purtătoare de cuvânt a președintelui Iohannis, acuzată că a FALSIFICAT biografia părintelui Arsenie Boca cu intenția de a BLOCA CANONIZAREA

Ziaristul Victor Roncea publică în Evenimentul Zilei un articol în care dezvăluie că Zoe Maria Dăian, nepoata părintelui Arsenie Boca, solicită Colegiului CNSAS, în baza legii și a regulamentelor care guvernează instituția, retragerea acreditării de cercetător extern a Tatianei Niculescu-Bran. Fosta purtătoare de cuvânt a președintelui Iohannis este acuzată că a falsificat biografia Sfântului Ardealului. Nepoata Părintelui Arsenie Boca susține că Tatiana Niculescu-Bran a încălcat grav Regulamentul și Legea CNSAS în care se stipulează că „în activitatea de documentare, cercetătorii acreditați au obligația să respecte și să ocrotească viața intima, familială și privată a celor care au fost persecutați de organele Securității Statului”, scrie Victor Roncea. El amintește că Tatiana Niculescu-Bran nu este la prima mistificare a realității. A mai făcut-o și în cartea „Nopțile Patriarhului”, apărută tot la Humanitas, în care împroșca cu noroi memoria Patriarhului Teoctist. Nepoata lui Arsenie Boca crede că volumul ”Ei mă consideră făcător de minuni. Viața lui Arsenie Boca”, se poate să fi fost publicat de către Editura Humanitas cu intenția de a bloca canonizarea Sfântului Ardealului.

Citeste și:  Vernisaj expoziție „O poveste dulce”, joi, 8 decembrie, la Muzeul Casa Mureșenilor Brașov

„Nepoata Părintelui Arsenie Boca, dr. psihiatru Zoe Maria Dăian, a analizat-o pe Tatiana Niculescu-Bran, fosta purtătoare de cuvânt a lui Klaus Iohannis, și a ajuns la concluzia că trebuie să o reclame la CNSAS pentru falsificarea biografiei Sfântului Ardealului și batjocurile din zona fetidului sexual confecționate de Securitate și răspândite de aceasta public cu privire la Mitropolitul Nicolae Bălan al Ardealului. „Autoarea a preluat de la CNSAS materiale cu conținut obscen”, reclamă Zoe Dăian în plângerea sa adresată Colegiului, în care mai arată și că Tatiana Niculescu Bran „nu a respectat metodologia și etica cercetării științifice și prin urmare a falsificat biografia unchiului meu”.

Canonizarea Sfântului Ardealului

Nepoata Părintelui Arsenie Boca, fost deținut politic și mare duhovnic al ortodoxiei române, care ar fi urmat să fie canonizat luna aceasta, la 30 de ani de la plecarea lui la ceruri, nu exclude ca pseudo-biografia Tatianei Niculescu-Bran, intitulată „Ei mă consideră făcător de minuni. Viața lui Arsenie Boca”, să fi apărut la Humanitas cu intenția de a bloca canonizarea Sfântului Ardealului, care, iată, s-a amânat, nejustificat și fără termen, la ultima întrunire a Sfântului Sinod.

Citeste și:  Cuba, Peru, Ecuador, Sri Lanka și Spania au fost țările unde studenții Universității Transilvania din Brașov au marcat ziua națională a României

În tot cazul, Zoe Maria Dăian solicită Colegiului CNSAS, în baza legii și a regulamentelor care guvernează instituția, retragerea acreditării de cercetător extern a Tatianei Niculescu, după ce aceasta a împroșcat cu noroi memoria Mitropolitului Nicolae Bălan, membru de onoare al Academiei Române, fără ca Patriarhia Română și Academia să se auto-sesizeze până acum, cum ar fi fost normal.
A încălcat grav legea

Autoarea Humanitas nu este la prima deformare a realităților pe baza materialelor contrafăcute ale Securității. Între acestea, în cartea „Nopțile Patriarhului”, apărută tot la Humanitas, Tatiana Niculescu răspândește mizeriile Securității maculând memoria vrednicului de pomenire Patriarh Teoctist, cu aceeași lipsă de reacție din partea Patriarhiei. În cazul reclamat de nepoata Părintelui Arsenie Boca se arată că Tatiana Niculescu a încălcat grav Regulamentul și Legea CNSAS în care se stipulează că „în activitatea de documentare, cercetătorii acreditați au obligația să respecte și să ocrotească viața intima, familială și privată a celor care au fost persecutați de organele Securității Statului”.

Citeste și:  Camera de Comerț și Industrie Brașov desfășoară faza județeană a Topului Național al Firmelor

Orice cercetător și istoric onest știe că sub presiunea agenților sovietici și a Armatei roșii s-a încercat epurarea și înlocuirea tuturor ierarhilor din Biserica națională. Postul de mitropolit al Ardealului a fost printre primele vizate, după cum scrie și Șef Rabinul Alexandru Șafran în memoriile sale, lui Nicolae Bălan pregătindu-i-se un dosar cu materiale contrafăcute cu conținut obscen, date pe care Tatiana Niculescu le citează ca sigure și le prezintă în detaliu cu o ciudată apetență „publicistică”, afirmând fără drept de apel că ierarhul ortodox a fost „zoofil”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.