FRF a aprobat ‘Protocolul medical pentru reluarea antrenamentelor’

Comitetul de Urgenţă al FRF a aprobat “Protocolul medical pentru reluarea antrenamentelor”, elaborat de Comisia Medicală a federaţiei.

“Având în vedere necesitatea reluării antrenamentelor de către cluburile participante în competiţiile organizate de FRF şi LPF, precum şi Ordinul 736/2020 privind aprobarea “Recomandărilor necesare a fi avute în vedere pentru reluarea antrenamentelor sportive în cantonamente”, dar şi Ordinul nr. 565/13 mai 2020, Comitetul de Urgenţă al FRF a aprobat “Protocolul medical pentru reluarea antrenamentelor”, elaborat de Comisia Medicală a FRF”, se arată pe site-ul forului.

Obiectivul protocolului îl reprezintă asigurarea sănătăţii persoanelor implicate şi reducerea la minimum a riscului infectării cu SARS-CoV-2 pentru: jucători şi familiile lor, staff tehnic, medical şi familiile lor şi staff suport şi administrativ şi familiile lor.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

Protocolul a fost elaborat în urma consultărilor avute cu reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, Ministerului Tineretului şi Sportului, precum şi ai Institutului Naţional de Sănătate Publică.

De asemenea, Federaţia Română de Fotbal a venit în sprijinul cluburilor şi le-a pus la dispoziţie alte trei documente elaborate de Comisia Medicală a FRF:

  • Recomandări nutriţionale pentru reintegrarea la efort;
  • Prevenirea accidentărilor în fotbal după o perioadă lungă de inactivitate;
  • Recomandări psihologice privind perioada revenirii la activitatea sportivă obişnuită.

Un document similar se va elabora în ceea ce priveşte reluarea competiţiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.