FRF a prezentat la UEFA garanţiile guvernamentale de găzduire a EURO 2020

Federaţia Română de Fotbal a depus la UEFA ultima scrisoare de garanţie din cele 24 necesare reafirmării disponibilităţii de găzduire a Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2020. După cum se ştie, pandemia de COVID-19 a obligat UEFA să amâne desfăşurarea turneului cu un an, astfel încât a fost nevoie ca oraşele-gazdă să refacă documentele de garanţie, informează frf.ro.

Cele 24 de scrisori stipulează condiţiile în care se va desfăşura EURO 2020 şi asigură pe organizatorul UEFA că autorităţile ţării gazdă se angajează să creeze facilităţile necesare. Astfel de scrisori au fost semnate de şefii portofoliilor de la următoarele ministere din România: Tineretului şi Sportului, Afacerilor Interne, Afacerilor Externe, Dezvoltării şi Administraţiei, Transporturilor, Finanţelor, Sănătăţii. Totodată, o serie de autorităţi ale statului, precum Primăria Municipiului Bucureşti, Compania Aeroporturi, ANAF, ANCOM, ANAD, ORDA, OSIM, au semnat garanţii similare. Pe 15 aprilie 2020, Cabinetul Orban adoptase o Hotărâre de Guvern prin care s-a prelungit statutul de interes public şi importanţă naţională al EURO 2020, până la încheierea acestuia.

La momentul încheierii acestui proces, Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat: „Pentru România este un eveniment cu potenţial enorm, care ne poate aduce extrem de multe beneficii economice, de imagine, dar şi statutul de bun organizator, ceea ce ne-ar da posibilitatea găzduirii pe viitor şi a altor competiţii de anvergură. Personal mă bucur că vom reuşi în acest an să finalizăm atât cele trei stadioane aflate acum în construcţie, cât şi lucrările de infrastructură, astfel că vom avea pentru competiţia din 2021 condiţii europene pentru desfăşurarea turneului. Guvernul României, pe lângă sprijinul acordat pentru organizarea EURO 2020, pe care l-a şi declarat de importanţă naţională, şi-a afirmat dorinţa de a găzdui meciuri în plus”.

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a salutat eforturile Guvernului: „În numele iubitorilor de fotbal din România, ţin să mulţumesc miniştrilor implicaţi în procesul de regarantare a găzduirii EURO 2020 la Bucureşti, domnului Ionuţ Stroe personal pentru rolul de coordonare ministerială. Într-un timp foarte scurt şi în condiţii foarte speciale din cauza pandemiei, practic, Guvernul României a refăcut de la zero toată birocraţia necesară găzduirii în România a turneului UEFA EURO 2020. Sunt convins că eforturile merită cu prisosinţă pentru că, astfel, în 2021, vom asista în România la un eveniment sportiv cu o grandoare pe care n-am avut-o după 1989 şi, totodată, va fi o mare sărbătoare a fotbalului, o descătuşare după ce vom fi trecut de pandemie”.

Turneul UEFA EURO 2020 îşi va păstra aceeaşi denumire şi în anul 2021 şi se va desfăşura în perioada 11 iunie – 11 iulie. La acest moment, la Bucureşti sunt repartizate patru meciuri:

GRUPA C
Duminică, 13 iunie 2021, ora 19:00*
Austria – câştigătoare play-off D sau A

Joi, 17 iunie 2021, ora 16:00*
Ucraina – Câştigătoare play-off D sau A

Luni, 21 iunie 2021, ora 19:00*
Ucraina – Austria

OPTIME DE FINALĂ
Luni, 28 iunie 2021, ora 22:00*
1F – 3A/B/C

  • Orele urmează să fie confirmate.

Pentru a fi prezentă la EURO, România trebuie să câştige play-off-ul ce urmează a se desfăşura în toamna anului 2020. Într-o primă partidă, tricolorii vor disputa semifinala barajului în Islanda. În cazul unui succes, naţionala noastră va juca pentru calificarea la turneul final, cu Bulgaria sau Ungaria, tot în deplasare. Dacă ajunge la turneul final, România va juca în grupa C, cu două meciuri la Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.