Funeraliile prințului Philip vor avea loc în data de 17 aprilie

Funeraliile prințului Philip al Marii Britanii vor avea loc sâmbătă, 17 aprilie 2021. În cadrul slujbei religioase vor participa numai 30 de persoane, pentru a fi respectate restricțiile anti-Covid. Prințul consort, ar fi urmat să împlinească 100 de ani, însă a încetat din viață vineri.

Prinţul Charles, moştenitorul coroanei britanice, i-a adus un omagiu sâmbătă, 10 aprilie, tatălui său, prinţul Philip,

Dragul meu papa a fost o persoană foarte specială, care cred că ar fi fost foarte surprins să vadă reacția oamenilor şi lucrurile emoționante care se spun despre el. Din acest punct de vedere, ca familie, suntem foarte recunoscători. Ne ajută după pierderea grea suferită în această perioadă atât de tristă.”, a transmis prințul de Wales într-o declarație televizată din fața reşedinţei sale Highgrove House, din comitatul englez Gloucestershire.

Atmosfera în regat este una de reculegere și reflecție asupra unei vieți remarcabile, trăite cu devotament, aplomb și umor, transmite Rador.

Ceremonia va avea loc la Palatul Windsor, iar, potrivit BBC, unele elemente ale funeraliilor au fost stabilite de Prințul Philip însuși, care a dorit ca înmormântarea sa să fie simplă și fără prea multă agitație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.