Garda Forestieră Brașov a luat la verificat societățile comerciale cu obiect de prelucrare a lemnului

În perioada 04-08 noiembrie a.c., poliţiştii mureşeni au aplicat sancţiuni contravenţionale în valoare de 69.000 de lei şi au confiscat valoric şi faptic, 602 metri cubi de material lemnos, de peste 172.000 de lei, de la mai multe societăţi comerciale cu obiect de prelucrare a lemnului.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice, împreună cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Braşov au desfăşurat o acţiune pentru prevenirea şi combaterea faptelor de natură penală şi contravenţională prevăzute de legislaţia în vigoare din domeniul silvic.

Au fost efectuate controale de specialitate privind respectarea regimului silvic în ceea ce priveşte transportul, depozitarea, prelucrarea şi valorificarea materialelor lemnoase, desfăşurate în perioada 04-08 noiembrie a.c., atât în fondul forestier naţional, cât şi la sediul unor agenţi economici de pe raza judeţului Mureş.

Citeste și:  Târg de carte second-hand pentru copii și părinți, sâmbătă, la Centrul Cultural Apollonia din Brașov

În cadrul acţiunii au fost aplicate un număr de 11 sancţiuni contravenţionale conform Legii 171/2010, în valoare de 69.000 lei, fiind confiscată valorică şi faptic cantitatea totală de 602,90 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de 172.303 de lei.

De asemenea, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni la regimul silvic şi a altor infracţiuni conexe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.