Gazele se vor scumpi cu 20%, iar electricitatea cu 10%, după 1 iulie

După 1 iulie 2021 se scumpesc semnificativ gazele și electricitatea. Un studiu al asociației Energia Inteligentă arată creșteri de 20 % la gaze și de 10 % la curentul electric. Asociația avertizează că 4 milioane de români vor intra în zona așa numitei sărăcii energetice pe fondul inflației și a creșterii cursului valutar.

Analiza Asociației Energia Inteligentă, realizată pe baza prognozelor propii de preț realizate în baza datelor de pe platformele BRM, OPCOM, CEGH etc., arată pentru următorul an următoarele:

  • O creștere a prețului gazelor la consumatorul final, cu toate taxele incluse, cu cca. 20%;
  • O creștere a prețului energiei electrice la consumatorul final, cu toate taxele incluse, cu cca. 10%;
  • O creștere a prețului energiei termice, în situația eliminării subvențiilor din acest an, de minim 50%;
  • O creștere a prețului lemnelor de foc cu cca. 10%.
Citeste și:  MDLPA: Noi investiții în infrastructura medicală, culturală, juridică și sportivă

Președintele AEI, Dumitru Chisăliță: „În ultimele 3 luni analizele noastre arătau tendințe crescătoare ale prețurilor la diferitele forme de energie, dar ultima analiză a depășit cele mai pesimiste scenarii. Aceste evoluții se datorează politicilor în domeniul energiei mai vechi și mai noi. Ceea ce vedem este oglinda acțiunilor noastre în domeniul energiei. Lipsa unei Legi a diminuării Sărăciei Energetice și a ajutorării Clientului Vulnerabil, va crea dificultăți majore pentru milioane de români în anul următor”.

Asociația amintită le recomandă consumatorilor de gaze și electricitate să își aleagă oferte de pe comparatorul de preț care se gasește pe site-ul ANRE, aici.

Sursa foto, ceccarbusinessmagazine.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.