GDS se alătură protestelor împotriva Drumului Gorița

Grupul pentru Dialog Social se alătură apelului activiştilor de mediu (Greenpeace România, Declic, Agent Green) de a participa la „Marşul pentru păduri”, în data de 3 noiembrie 2019, care va avea lor atât în Bucureşti, în Piaţa Universităţii, cât şi în alte oraşe din ţară.

Tăierile ilegale de lemn, în România ultimilor ani, au ajuns la un nivel mai mult decât îngrijorător. Nu e vorba doar de bogăţia naturii, a pădurilor virgine, ci mai ales de aerul pe care îl respirăm. Ca şi de faptul că lipsa pădurilor creează condiţiile pentru catastrofe naturale care pun în pericol vieţi: alunecări de teren, avalanşe, inundaţii, zone deşertificate.
„Angajaţi ai instituţiilor statului, cele abilitate şi obligate prin lege să menţină în limitele legale exploatarea forestieră, sunt adesea complici. Politizarea acestor instituţii este cauza principală a ineficienţei lor în combaterea mafiei lemnului. Iar stoparea acestor fenomene infracţionale prin intervenţia statului nu e previzibilă în viitorul apropiat. Societatea civilă trebuie să ia atitudine”, se arată într-un comunicat al Grupului pentru Dialog Social.

Citeste și:  Salvatorii montani, în vizită la Grădinița cu Program Prelungit nr. 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.