Gheorghe Ialomițianu dă de pământ cu Primăria Brașov: ‘De ce la Oradea se poate dar la Brasov nu?’

Fostul ministru al Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu urechează Primăria Brașov. Ialomițianu critică modul în care municipalitatea s-a gândit să aplice impozitarea de 500%, în cazul clădirilor cu fațade neîngrijite, în speranța constrângerii proprietarilor să-și renoveze imobilele. Ministrul, compară modul în care alte primării din marile orașe ale României au rezolvat această problemă și prezintă Primăriei Brașov soluția.

„De ce la Oradea se poate dar la Brasov nu? Va prezint 2 modalitati de aplicare a impozitarii mai mari cu 500% a cladirilor neingrijite. 
Primaria Municipiului Brasov aplica aceasta impozitare sub forma unei sanctionari a proprietarilor cladirilor neingrijite fara a avea un interes ca aceste cladiri sa fie reabilitate.

Citeste și:  Evenimente dedicate Sărbătorilor Pascale, la Opera Brașov

Exista riscul ca aceste cladiri sa fie scoase la vanzare la preturi subevaluate daca proprietarii nu pot plati acest impozit. 
Primaria Municipiului Oradea urmareste prin aplicarea acestei prevederi legale ca orasul sa arata mai frumos. Aceasta institutie acorda proprietarilor cladirilor neingrijite facilitati fiscale, ajutoare financiare si aprobarea in regim de urgenta a autorizatiilor necesare reabilitarii constructilor. Ajutorul financiar se acorda din acest impozit persoanelor care au o situatie financiara modesta.

Mai mult, Primaria Municipiului Oradea a atras fonduri europene pentru reabilitarea cladirilor istorice. 
Din declaratia conducerii Primariei Municipiului Brasov rezulta ca la Brasov acest lucru nu se poate realiza.

Consider ca este rea credinta si nu lipsa prevederilor legale. Conducerea Primariei Brasov, prin acest mod de abordare s-a indepartat mult de brasoveni, lucru dovedit si in alte situatii”, a scris fostul ministru al Finanțelor pe pagina de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.