Gheorghe Ialomițianu l-a ‘îngenuncheat’ pe Scripcaru în primul sondaj pentru alegerile locale

Înfrângere dezastruoasă pentru primarul Brașovului, George Scripcaru în primul sondaj la vedere realizat de Realitatea de Brașov, pentru alegerile locale de anul viitor. Scripcaru a fost învins de principalul să contracandidat la fotoliul de primar, fostul ministru al Finanțelor, Gheorghe Ialomițianu, care conduce detașat în topul preferințelor brașovenilor, cu 56% din voturile exprimate de brasoveni. 5.300 de brașoveni au votat la acest prim sondaj realizat pentru alegerile locale de anul viitor. Îngrijorătoare pentru Scripcaru ar trebui să fie însă nu procentele pierdute în fața lui Gheorghe Ialomițianu, ci comentariile prin care brașovenii îi cer primarului să plece din fruntea orașului, reproșându-i dezastrul în care a adus orașul și implicarea într-o mulțime de afaceri dubioase. Rezultatele dezastruoase în sondaj sunt, pentru George Scripcaru, o urmare scăderii numerice a Organizației Municipale a PNL Brașov și a conflictului deschis pe care acesta în întreține cu Organizația Județeană.
Printre cele mai criticate acțiuni ale primarului de către cei care au participat la sondaj, a fost medalierea fostului președinte al Corona Brașov, săptămâna trecută, pentru „excelența în sport”, Liviu Dragomir, demisionând de la conducerea clubului, în urma scandalului de dopaj al sportivilor. Mulți membrii PNL Brașov i-au reproșat prin intermediul commenturilor, această gafă a acordării unui premiu atât de important pentru oraș, celui care este acuzat că a distrus Corona Brașov, primarul ieșind din nou din direcția impusă de președintele Klaus Iohannis, prin care șeful statului a cerut ca membrii și colaboratorii PNL să se delimiteze de personajele controversate.
Fostul ministru al Finanțelor a reușit să „rupă” multe dintre voturile liberalilor, arătând că deși este candidat independent se bucură din plin de sprijinul dreptei, fiind perceput ca un bun tehnocrat, lucru certificat și de forurile bancare internaționale, care au certificat expertiza acestuia.
Aflat în conflict deschis cu președintele PNL Brașov, Adrian Veștea, Scripcaru a pierdut susținerea liberalilor brașoveni, lucru care a dus la prăbușirea actualului primar în sondaje. Scripcaru se află într-o tendință descendentă gravă în sondaje la Brașov, acesta reușind să-și atragă aversiunea populației, a mediului de afaceri local și chiar a liberalilor brașoveni, pe sprijinul cărora miza la viitoarele alegeri. La prăbușirea lui Scripcaru în sondaje au contribuit nerealizările sale din ultimul mandat, inducerea constantă în eroare a brașovenilor dar și minimalizarea rolului consilierilor locali în actul de administrare locală, aceștia având rol mai mult decorativ. Rezultatul dezastruos din sondaj reprezintă un semnal de alarmă pentru PNL Brașov care a realizat că o continuare a asocierii ci George Scripcaru ar dăuna formațiunii politice care s-ar face părtașă la la ratarea programului electoral asumat de primar în campania trecută.
Dosarele penale ale lui George Scripcaru, și faptul că acesta s-a înconjurat de o serie de personaje care au de-asemenea afaceri judiciare, dar și tendințele primarului de subordonare a institițiilor statului prin diferite mijloace, au generat în rândul populației din Brașov, dar și mediului local de afaceri o teamă permanentă. Acest lucru s-a reflectat și în sondajul realizat și care a indicat o prăbușire a lui Scripcaru în topul preferințelor brașovenilor. În postările lor, reprezentanții societății civile, dar și cei ai mediului de afaceri din Brașov, care l-au susținut masiv în alegeri pe președintele Klaus Iohannis, au exclus susținerea primarului de către șeful statului, idee pe care Scripcaru încearcă s-o acrediteze la Poalele Tâmpei. Prezentul sondaj, pe care Scripcaru nu l-a putut controla a demonstrat faptul că George Scripcaru este complet nepopular și tot mai izolat. Sondajul continuă, săptămâna aceasta, actualul primar fiind aruncat în joc cu candidatul USR la primăria Brașovului, senatorul Alen Coliban.

Citeste și:  „DesKiss Dimineața", cu Ciprian Dinu și invitatul său, Cătălin Oprișan | Un nou matinal Kiss FM, din 3 octombrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.